Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus Cup: Nytt datum för Östansjö-matchen

ÖSK har haft en DM-match mot Östansjö IF inplanerad den 10 augusti. Nu ser jag att den matchen har fått ett nytt datum. Den skall spelas redan i morgon (som är en tisdag).

ÖSK kommer alltså med största sannolikhet att ta sig an uppgiften med en matchtrupp som har U21-karaktär. Alltså ett lag bestående av en blandning av bänkspelare från A-truppen kompletterade med spelare från Akademin.

Östansjö spelar i div 6 och har alltså ännu inte haft möjlighet att spela någon seriematch i år. De gjorde en bra match när de i den förra cupomgången slog ut div 4-laget Hidingsta med 2-0. I den första omgången besegrade de Fellingsbro (div 7) med 4-2. Efter industrisemestern har de bara hunnit med att spela en träningsmatch. Bråtens IK från Karlskoga (också de div 6) besegrades med 5-4 (!)

Vinn en signerad ÖSK-tröja (eller något annat). Stötta ”bonn”fotbollen/fotbollskulturen (stryk det som ej önskas) i Östansjö genom att köpa en lott i föreningens DM-lotteri. Det är de värda.

Återigen ställs Östansjö IF mot ÖSK i Cupen och även denna gång har ni chansen att vara med och tävla om fina priser. bland annat en signerad ÖSK-tröja och en signerad ÖIF-tröja. Pris 50 kr/lott.

Länk till lotteriet.



Tillägg: Ungt akademilag möter Östansjö.
Det blir ett ungt och orutinerat akademilag som får ta sig an Östansjö i DM-matchen. Publiken på Bäcksjövallen kommer inte att på nära håll kunna kolla in några allsvenska spelare, vilket givetvis är tråkigt.

Att ÖSK gör på det sättet hänger med största sannolikhet ihop med A-truppens träningsupplägg. Nästa A-lagsmatch spelas redan på lördag. ÖSK vill därför inte ha två olika grupper med spelare vilka kommer till onsdagsträningen trötta och lite slitna efter en DM-match . Alla bör helst vara lika fräscha på onsdag för att man då skall kunna få maximal utdelning av träningen.

Överväganden beträffande belastningen verkar man dessutom ha gjort när man tagit ut akademispelare till DM-matchen. DM-truppen består företrädesvis av spelare som inte återfinns i respektive trupps startelvor.

Matchtrupp.
Från P19: Emil Blomberg (mv), Alexander Bahar, Oscar Windahl, Filip Lundqvist, Herman Ragnarsson, Emanuel Hannasson, William Kuyumcu
Från P17: Christian Kaya, David Bergmark, Elia Holm, Josef Keyrouz, Malte Åkerlund, Nathan Hernandez Öhrn, Simon Ekberg, Srush Sadid
Från P16: Oscar Spiik (mv), Carl Norlund, Lucas Blomqvist

Det är möjligt, men inte troligt att det här laget skulle kunna slå Östansjö i en vanlig match. Men i DM så kommer hemmalaget att kunna tillgodoräkna sig ett antal bonusstraffar. Man får nog kallt räkna med att Östansjö kommer att leda med 3-0, redan då matchen drar igång. ÖSKarna skulle i så fall behöva göra 4 mål (samtidigt som de inte släpper in något) för att gå vidare och de kommer de inte att klara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.