Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Förlust för P19 mot Lidingö

ÖSK-akademins P19-lag var igår på Lidingön för en viktig streckmatch i den äldsta akademiserien. Strecket i det här sammanhanget innebär att det gäller att försvara en slutplacering bland de sju bästa lagen. En placering som ger en plats som ett av de 14 lag från de sammanslagna norra och södra serierna som nästa år får en plats i den då nybildade högsta akademiserien.

IFK Lidingö är ett av de lag som ÖSK tampas med i kampen om en plats ovanför strecket. En seger på bortaplan hade därför varit väldigt välkommen. Nu gick det tyvärr inte så bra. Hemmalaget vann matchen med 2-1.

Rickard Torstensson kommenterar matchen (Instagram):
Vi visste att IFK Lidingö ligger väldigt lågt med laget, men idag så är vi inte tillräckligt skickliga med bollen eller i beslutsfattande. Trots det så skapar vi tillräckligt med målchanser för att vinna matchen. Ny tag på fredag mot Degerfors IF.

Matchfakta.
45. 1-0 Biko Dahlqvist Ulmaja (nickmål)
55. 2-0 Biko Dahlqvist Ulmaja (nickmål)
57. 2-1 Johannes Danho
78. Varning Johannes Danho

De 11 som startade: Samet Burgaj (mv), Johannes Danho, Filip Lundqvist, Emanuel Hannason, Jonathan Johnsson, Joel Andersson Segerlind, Noel Milleskog, David Kanto (k), Fredrik Furst, Elias Adamsson Elving och Viggo Svedin.
Ersättare: William Kuyumcu, Alexander Bahar, Gabriel Rasimovic och Emil Blomberg (mv)

Seriespelet fortsätter närmast med följande matcher i augusti.
2021-08-06 19:00 Degerfors IF – Örebro SK
2021-08-15 16:00 IK Frej Täby – Örebro SK
2021-08-21 14:00 IK Sirius FK – Örebro SK
2021-08-29 13:00 Örebro SK – IFK Lidingö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.