Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Chans till DM-revansch?

Örebro SKs damlag och IFK Hallsberg möts i kväll i vad som väl skulle kunna kallas en kombinerad tränings- och DM-match. Damlaget har revansch att utfodra efter det att de med klubbetckningen ÖSK Söder de två senaste åren förlorat och blivit utslagna av just IFK Hallsberg i DM-turneringen. År 2019 vann hemmalaget med 4-1 och förra året blev det 3-0.

Matchen spelas på Allévallen i Hallsberg med avspark kl. 19:00. Christer Lundsten dömer.

Segraren i kvällens match får med största sannolikhet möta KIF Örebro i DM-finalen. I sin semifinal har de Sturehov (div 2) som motståndare och den matchen lär de vinna trots Sturehovs bonusstraffar.

ÖSK har inte kommit sig för att lägga ut någon matchtrupp eller ens låtsas om att matchen skall spelas. Kanske skärper de sig under dagen. Annars får man vänta till kl 18:00 för att se hur laget formeras.


Tillägg.
ÖSK har nu publicerat kvällens laguppställning. Det ser ut så här.

Stina Mannfolk
– – – – – – – – – –
Ebba Öhrlund, Amanda Nordenby, Michaela Törnquist
– – – – – – – – – –
Linnea Gerdtsson, Filippa Sätterström Johansson, Ebba Lundqvist, Anna Meijer, Hester Stöckl
– – – – – – – – – –
Antonia Jalkinger, Ebba Mannfolk

Ersättare:
Rebecka Ayranci-Dahlberg (mv), Elin Sjösten, Agnes Andersson, Sara Sandberg, Olivia Puhls, Hanna Göthberg och Caroline Zandén.

ÖSK har uppenbarligen valt att starta med en A/B-uppställing. det skriver jag eftersom de flesta av ersättarna (som i den här matchen faktiskt är avbytare) får börja på bänken.

Jag noterar första starten (tror jag) för Ebba Öhrlund, som kom från KIF Örebro inför säsongen och nu tydligen har rehabbat klart. Bland avbytarna återfinns bland annat vassa anfallaren Sara Sandberg, som skadade fot/ben (?) i en av de första matcherna och som tydligen är fit for fight igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.