Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Förlust för P17 mot Elfsborg

ÖSK P17 mötte igår Elfsborg i en väldigt varm eftermiddagsmatch. På papperet såg det ut att kunna bli en jämn match. Lagen var nästan poänglika (Elfsborg hade en poäng mer) och de hade lika många gjorda och insläppta mål.

Men när matchen väl kommit igång visade det sig att laget från Borås var betydligt bättre. Matchen slutade med en vinst för bortalaget med 4-1. Detta trots att det var ÖSK som tog ledningen efter 10 minuter då Nathan Hernandez Öhrn förvaltade ett inspel från Adam Kjell på rätt sätt. Kjell hade slagit en (rätt dålig) hörna som nickades bort av förste försvarare. Dock inte bättre än att den gick tillbaka till Kjell vars passning hittade Öhrn i ett rätt packat straffområde.

Matchen avgjordes sedan (möjligen) efter en halvtimmes spel. Victor Andersson fick ett bra läge mot Elfsborgs målvakt efter det att två försvarare trasslat till det för varandra. Andersson drev ensam bollen mot mål, men hans avslut räddades av målvakten. Tre minuter senare hade Elfsborg vänt ställningen till 1-2 och efter det var ÖSK inte nära att kunna vända tillbaka resultatet igen. Istället kunde Elfsborg utöka till 1-3 någon minut före halvtidsvilan och sedan med matchens sista spark göra ytterligare ett mål. Slutresultatet 1-4 var möjligen något mål för stort, men Elfsborg hade faktiskt flera bra chanser som missades, medan ÖSK bara kunde gräma sig över en hård frispark i kryssribban i inledningen av andra halvlek (jag missade vem som slog den).

Jag tycker fortfarande att laget trots flera utmärkta individuella prestationer har svårt att få flyt i sitt offensiva spel. En inte helt ordinarie backlinje såg väl heller inte helt övertygande ut.

Positivt utmärkte sig (i mina ögon) lagkapten Keyrouz (även om han missade några av sina uppspel), den energiska Adam Kejll som i den här matchen flyttats in från kanten till en mer central mittfältsposition samt den pilsnabbe Elias Rigö (som tyvärr fick alldeles få bollar att utmana med).

Matchfakta.
10. 1-0 Nathan Hernandez Öhrn (Adam Kjell)
31. 1-1 Enzo Andrén
34. 1-2 Lukas Paulsén
39. Varning ÖSK: Elia Holm
44. 1-3 Carl Mauritzson
ht. Spelarbyten (ut): Nathan Hernandez Öhrn, Charlie Swartling (tror jag) och Gustav Attås
ht. Spelarbyten (in): Jamie Bichis, David Eriksson Bergmark, Simon Ekberg
49. Varning: Enzo Andrén
62. Varning ÖSK: Rasmus Kempe
79. Varning ÖSK: Filip Ivarsson
90+4. 1-4 Isak Edman

Laguppställning.
Antonio Caro González (mv)
Elia Holm (68), Josef Keyrouz (k), Rasmus Kempe, Gustav Attås (ht)
Filip Ivarsson
Elias Rigö (87), Charlie Swartling (ht), Adam Kjell (86)
Victor Andersson, Nathan Hernandez Öhrn

Ersättare: Oscar Spiik (mv), David Eriksson Bergmark (ht), Jamie Bichis (ht), Simon Ekberg (ht), Danny Derbas (68), Adam Al Hamad Eriksson (86) och Henry Hertzman (87).

Augustimatcher för laget.
2021-08-01 14:00 Utsiktens BK – Örebro SK FK
2021-08-04 16:00 Örebro SK FK – Malmö FF
2021-08-11 19:30 IFK Norrköping FK – Örebro SK FK
2021-08-15 14:00 Malmö FF – Örebro SK FK
2021-08-21 13:00 Örebro SK FK – Jönköpings Södra IF
2021-08-29 15:00 BK Häcken – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.