Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelar för Akademin

ÖSK skriver på Instagram att det är tre utsocknes spelare som den här veckan deltar i Akademins verksamhet.

Emmanuel Swedi.
Emmanuel Swedi, född 2003, från Bodens BK deltog även i måndagens U21-match mot Degerfors. Han återfinns centralt på mittfältet. Han har i år deltagit i sju matcher för div 2-laget och klockat 583 minuter.


Tiger Cornell.
Cornell, född 2004, spelar för FC Linköping City. Det verkar som om han återfinns i en offensiv position i laguppställningarna. Han har varit med i 6 matcher i Ettan Södra och klockat 155 minuter.


Hugo Wingemark.
Hugo Wingemark, född 2004, från IFK Eskilstuna beskriver sig själv som en snabb omskolad högerback. Han flyttades inför den här säsongen upp i A-truppen, men har av vad jag kunnat se fått göra sin seriedebut än.
ÖSK skriver, att han redan besökt ÖSK vid ett tidigare tillfälle i år.


Det här tycker jag är intressant om det nu inte bara är en slump att tre talanger utifrån kan vara på väg att ansluta till Akademin. För att ÖSK skall kunna utveckla sin talangverksamhet krävs det nog att rekryteringsunderlaget vidgas. Det räcker inte med spelartruppen som till hälften består av spelare som hämtats från ÖSK Ungdom och med en andra hälft som hämtats in från andra örebroklubbar.

Samtidigt ställer rekrytering av ungdomar utifrån större krav på ÖSKs organisation. Det är ju mycket enklare att ta in spelare som redan är rotade i Örebro beträffande boende, skolgång etc. Kommer de från en annan ort är det många bitar som skall falla på plats utöver de rent fotbollsmässiga. Och det kommer att vara upp till ÖSK att se att allt eller i alla fall det mesta fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.