Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Kjäll tycker det är komplicerat

NA-sportens sommarvikarie (antar jag att han är) Olle Mellström har talat med Axel Kjäll om läget i arbetet under det nu öppnade sommarfönstret.

Två saker kan noteras.

En bit kvar för Ahmed Yasin.
Yasin sade häromdagen, att han fått ett kontraktsförslag från ÖSK som han (eventuellt) skulle kunna svara på innan veckan var slut (som typ idag alltså). Så långt verkar man dock inte alls ha kommit.

Kjälls (och Yasins) problem är att ÖSK inte vill betala någon lön eller den del som försäkringskassan inte betalar till en spelare som de inte kan använda sig av. Med tanke på att ingen vet hur länge Yasin kommer att befinna sig i rehab så verkar ÖSK inte vara så sugna på att redan nu ge honom ett kontrakt.

Vettigare vore väl att i alla fall vänta tills han kommit igång ordentligt med bollträning etc. Att redan nu skriva ett kontrakt vore väl som att köpa grisen i säcken (utan att veta om det ens ligger en gris i säcken).

ÖSK behöver en mittback, men har inte hittat någon än.
Att förstärka backlinjen med ytterligare en mittback har högsta prioritet. Även om knyta Besara och Hamad till sig hade ännu högre prioritet.

Kjäll säger att han håller kontakten med Thomas Juel-Nielsen och att denne fortfarande kan bli aktuell. Men uppenbarligen skulle man föredra en annan lösning medan man ser Juel-Nielsen som en nödlösning om allt annat sk*ter sig.

Av vilket man kan tro att antingen befinner de sig i en förhandlingssituation där man inte är säker på utgången eller också väntar man på att det skall dyka upp något under sommarfönstrets tre återstående veckor.
Kjäll antyder att så är fallet, men frågan är vad man gör om inget dyker upp eller man inte lyckas i en förhandling med en presumtiv spelare. Juel-Nielsen som kontraktslös spelare sedan före vinterfönstret har den fördelen att han kan komma till ÖSK även efter att sommarfönstret stängts. Men frågan är om han kommer att vara tillgänglig då han behövs eller om någon annan klubb passat på att signa honom medan ÖSK avvaktade.

Jag tycker inte att ÖSK kan vänta alltför länge. Ett högerfotad mittback behövs. Almebäck har både fördelar och nackdelar, men ÖSK skulle må bra av att få in en mittback som är bekvämare med bollen och som har en bättre passningsfot.

NA: Kjälls svar om Ahmed Yasin – och förstärkning i backlinjen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.