Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus Cup: Östansjö igen

För andra året i rad kommer ÖSK att möta Östansjö i den lokala DM-turneringen. I onsdagens sextondelsfinal på Bäcksjövallen besegrade div 6-laget Östansjö div 4-laget Hidingsta med 2-0 tack vare ett bonusstraffmål (en straff missades) samt ett riktigt spelmål.

Enligt spelschemat skall kvartsfinalmatcherna vara färdigspelade senast den 18 augusti. ÖSK brukar ju vilja ha några sommarmatcher i cupen. Dels för att det ger en möjlighet att komma ut i distriktet och visa upp sig, dels för att det ofta blir ett bra tillfälle att matcha U21-liknande matchtrupper.

Om det blir så i år är oklart. De lokala lagen från div 4 och nedåt har inte spelat någon seriefotboll under våren och lagen är väl inte alltid i så god matchform.

Annars är väl sommarmatcherna väldigt attraktiva för motståndarlagen. DM-matcherna mot ÖSK brukar dra bra med publik och därmed generera välbehövliga extrainkomster för ÖSKs motståndare.

ÖSK har tre stycken U21-matcher inbokade under juli månad,
6 juli Djurgården borta
12 juli AFC Eskilstuna hemma
19 juli Degerfors borta
Inga U21-matcher i augusti

så en DM-match mot Östansjö skulle kunna läggas in i slutet av juli eller början av augusti.

Andra ”intressanta” matcher i DM-åttondelarna är ett Kilsbergsderby mellan Lekeberg och Latorp samt en småstadsmatch då Askersund tar emot Nora.

Segraren i ÖSKs åttondel kommer i kvartsfinalen att ställas mot segraren i mötet mellan FK Bosna 92 och Karlslunds IF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.