Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Fisic till Atalanta


Bilden från ÖSK Fotbolls Instagram.

Årets askungesaga har fått ett om inte lyckligt så i alla fall slut eller om det nu egentligen är en början.

ÖSK-akademins långa anfallare Adi Fišic hittades på något sätt av den italienska toppklubben Atalanta från Bergamo. De bjöd in honom på ett besök hos klubben och nu har de skrivit ett proffskontrakt med honom.

ÖSK kom aldrig så långt i sin interna utvärdering av akademispelarna att de erbjöd honom ett ungdomskontrakt. Avtalet med Atalanta blir därmed hans första proffskontrakt, vilket i sin tur innebär att ett utbildningsbidrag kommer att betalas till ÖSK/ÖSK Ungdom. Enligt Axel Kjäll rör det sig om ett sjusiffrigt belopp. Speciellt för ÖSK Ungdom är det positivt att ÖSK aldrig skrev något kontrakt med Fišic. På det här sättet får de ett betydligt högre belopp än om det första proffskontraktet varit med ÖSK.

ÖSK: Adi Fišic lämnar ÖSK för Atalanta
NA: Örebro-talangen klar för italienska storklubben – miljonbelopp till ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.