Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: AIK och ÖSK P19 delade på poängen

I en målrik match på torsdagseftermiddagen delade hemmalaget AIK och besökande ÖSK på poängen i P19-allsvenskan. Gladast för det borde de tillresta från Närke ha varit. Det är inte ofta det blir några poäng vid stockholmsutflykterna då något av de fyra stora (AIK, Djurgården, Hammarby och BP) står för motståndet. Att dessutom hämta igen ett tvåmålsunderläge gjorde givetvis inte saken sämre. Matchvinnare eller kanske snarare poängräddare för ÖSK blev Joel Andersson Segerlind med sina två mål.

Serien med det kritiska streck som skall skilja ut de lag som nästa år får spela i den nystartade landsomfattande P19-serien har börjat skikta sig på rätt sätt, sett med ÖSK-ögon. De lag som borde ligga på den övre halvan gör också det (tillsammans med överraskningslaget Sirius) och de som ligger under strecket borde i de flesta fall inte utgöra något direkt hot. Men, men. Det är bara 4 omgångar spelade och 22 som återstår – så mycket kan och kommer att hända innan den sista bollen sparkats.

Machfakta.
12. 0-1 Noel Milleskog
14. Varning: David Bengtsson
24. 1-1 Ahmad Faqa
30. 1-2 Ahmad Faqa
39. 1-3 Calvin Kabuye
42. 2-3 Elton Vallberg
49. 2-4 Amar Abdirahman Ahmed (straff)
68. 3-4 Joel Andersson Segerlind (straff)
72. Varning ÖSK: Johannes Danho
85. 4-4 Joel Andersson Segerlind
90. Varning ÖSK: Joel Andersson Segerlind

De 11 som startade: Samet Burgaj (mv), Oscar Windahl, Jonathan Johnsson, Joel Andersson Segerlind, Herman Ragnarsson, Noel Milleskog, Robin Damström, Elton Vallberg, Elias Adamsson Elving, David Kanto (k), Gabriel Rasimovic
Ersättare: Emanuel Hannason, Filip Lundqvist, Johannes Danho, William Kuyumcu, Fredrik Furst, Viggo Svedin och Emil Blomberg (mv).

Vårsäsongen är nu avslutad för P19-lagets del. Nästa match spelas den 27 juli då Hammarby kommer till Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.