Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Dam: Fjärde raka i hemmapremiären på GPP

ÖSK Dam fortsatte att plocka fullpoängare då IK Gauthiod från Grästorp besökte ÖSK-damernas hemmaborg Grönpepparparkens IP på torsdagskvällen (som också var dagen före midsommarafton). I kvällens startuppställning saknades några mer eller mindre givna namn, men de ersattes på ett förtjänstfullt sätt. Damerna har en betydligt bredare trupp i år jämfört med hur det varit under de senaste säsongerna.

När matchen väl börjat såg det till att börja med väldigt enkelt ut. ÖSK dominerade fullständigt och redan efter 20 minuter stod det 2-0 till hemmalaget efter två mål av Anna Meijer fint framspelad av först Agnes Andersson och sedan av Cornelia Fernsten.

Kanske gick det lite för lätt för efter det andra målet var det faktiskt gästerna som verkade ha fått mer energi. Ännu mer energi fick de sedan av ett (lite slumpmässigt) reduceringsmål. En frispark som studsade in vid en rörig situation framför mål.

Efter reduceringen tog Gauthiod över som spelförande lag under resten av halvleken. Dock utan att kunna besvära ÖSKs bakre försvarslinjer i någon större omfattning.

Andra halvlek bjöd på en liknande spelbild, där ÖSK hade en hel del problem med att få kontroll på mittfältet, även om Gauthiod inte hade kraft (eller förmåga) nog att bryta igenom ÖSKs försvarslinjer.

Matchavgörande blev potentiellt en frilägesutvisning för en av gästernas mittbackar. Cornelia Fernsten gjorde det hon är så bra på, sprang förbi sin motståndare och hade i princip fritt fram emot mål då hon föll. Matchens domare var säker på sin sak och visade på en gång det röda kort som man så sällan ser i dammatcher. Hos Gauthiod var man inte lika säker på hur välgrundat domslutet var. Resultatet blev att två spelare fik lov att lämna plan och spel. Cornelia stödd på två ÖSKare hoppandes på en fot. Vi får hoppas att det inte var någon allvarlig skada. Det såg tyvärr inte alls bra ut.

Tack vare det antalsmässiga övertaget fick ÖSK lite bättre grepp om spelet. Men med den knappa ettmålsledningen var segern inte säkrad förrän inbytta Antonia Jalkinger med någon ordinarie minut kvar utökade ledningen till 3-1. Antonia mötte ett inspel från Ebba Mannfolk och lyrade bollen över en målvakt som stod lite väl långt ut. Var det avsiktligt var det fantastiskt bra gjort. Blev det bara så var det mycket turligt. Mål blev det hur som helst.

Man-of-the-match (om uttrycket tillåts i det här samanhanget) var utan tvekan Moa Arlebo som var överallt och dessutom hela tiden. Jag gillade även målvakten Rebecka Ayranci-Dahlberg som kom till ÖSK förra sommaren, men då inte kunde ta platsen från Lisa Davidsson. Rebecka är rejäl och tar för sig om det behövs. Ett frågetecken är dock varför hon inte vill/får ta långa utsparkar. Michaela Törnquist överraskade mig positivt som en rejäl och kapabel ersättare för en (förmodligen) midsommarfirande dalkulla sjuk Caroline Zandén. Cornelia Fernsten var med sin snabbhet och genombrottsförmåga ett konstant hot mot gästernas backlinje. Det är bara att hoppas att hennes skada inte visar sig så allvarlig som den såg ut att vara.

ÖSK: Ny ÖSK-seger i hemmapremiären
IK Gauthiod: Fy f*n för hedersamma förluster!
NA: ÖSK vann i den historiska hemmapremiären (med höjdpunkterna)

Matchfakta.
10. 1-0 Anna Meijer (Agnes Andersson)
18. 2-0 Anna Meijer (Cornelia Fernsten)
28. 2-1 Sigrid Verngren (frispark direkt i mål)
42. Varning: Ida Mörk
57. Spelarbyte: Hanna Lundmark (ut), Linnéa Bergman (in)
57. Spelarbyte: Ida Olsson (ut), Alexandra Johnsson (in)
61. Spelarbyte ÖSK: Ebba Lundkvist (ut), Linnéa Gerdtsson (in)
61. Spelarbyte ÖSK: Agnes Andersson (ut), Ebba Mannfolk (in)
70. Spelarbyte: Agnes Österberg (ut), Inez Gustafsson (in)
70. Spelarbyte ÖSK: Cornelia Fernsten (ut), Emma Pettersson (in)
71. Utvisning: Linnéa Bergman
79. Spelarbyte ÖSK: Olivia Puhls (ut), Antonia Jalkinger (in)
79. Spelarbyte ÖSK: Michaela Törnquist (ut), Elin Sjösten (in)
80. Spelarbyte: Ida Mörk (ut), Elin Nilsson (in)
80. Spelarbyte: Hanna Gustafsson (ut), Hilma Dalin (in)
88. 3-1 Antonia Jalkinger (Ebba Mannfolk)
90+5. Slut

Laguppställning.
Rebecka Ayranci-Dahlberg
– – – – – – – – – –
Hester Stöckl
Michaela Törnquist (79)
Hanna Göthberg
– – – – – – – – – –
Olivia Puhls (79)
Anna Meijer (k)
Ebba Lundqvist (61)
Agnes Andersson (61)
Moa Arlebo
– – – – – – – – – –
Cornelia Fernsten (70)
Isabelle Fredriksson

Ersättare: Stina Mannfolk (mv), Linnéa Gerdtsson (61), Ebba Mannfolk (61), Emma Pettersson (70), Elin Sjösten (79), Antonia Jalkinger (79) och en oinbytt Ebba Öhrlund.

Av ”vår”säsongen återstår nu bara en match. Det är borta mot Trollhättans FK den 4 juli. Dessutom finns det en DM-semifinal mot IFK Hallsberg som ännu inte schemalagts. Men den kommer nog först i augusti.

1 kommentar – kommentera

Jonas Warman

Hur kan man vara så oprofessionell?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.