Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Dam: Seger i Sävedalen

Det blev en seger även i ÖSK-damernas andra seriematch. På Vallhamra IP i Göteborgsförorten Sävedalen gjorde ÖSKarna tre mål utan att släppa in något. Därmed var hemmalagets första serieförlust sedan september 2019 ett faktum. Den klara 3-0 segern speglade dock inte helt rättvist matchförloppet. En stark vind i planens längdriktning gjorde att lagen hade så att säga var sin halvlek. ÖSK den första och hemmalaget den andra. Men trots en tidvis hård press lyckades hemmalaget, när det blev deras tur, inte få till några egentligt heta målchanser mot ett fysiskt överlägset ÖSK-försvar.

Matchvinnare för ÖSK blev i första hand Isabelle Fredriksson, som utökade premiärens tre mål med ytterligare två, vilket ger henne ledningen i seriens skytteliga. Visserligen bara efter två omgångar, men ändå. ÖSKs tredje gjordes av Moa Arlebo i ett av de rätt glesa anfallen under andra halvlek. Sävedalens målvakt kunde inte hålla Agnes Anderssons skott, vilket öppnade för ett hårt och välplacerat avslut.

Ett extra plus till målvakten Rebecka Ayranci Dahlberg som höll nollan även i sin andra seriematch. Rebecka hade faktiskt en hel del att stå i även om det mestadels handlade om att städa upp efter hemmalagets oftast tama avslut.

Den robusta trebackslinjen med Ebba Lundqvist, Caroline Zandén och Hanna Göthberg dominerade sina motståndare och såg till att deras spelövertag i andra halvleks inte resulterade i några högklassiga målchanser.

Mittfältet dominerades av fjolårets ÖSK-spelare Matilda Wennberg, medan Isabelle Fredriksson lite annorlunda avslutsteknik med skott från ett läge med (i princip) ryggen mot motståndarmålet, lurade Sävedalens målvakt två gånger om. Kul även att se avbytande Ebba Mannfolk komma in med väldigt mycket spring i benen.

En jobspost i segerglädjen var att Sara Sandberg tvingades av redan efter en halvtimmes spel på grund av en benskada som hon ådrog sig i samband med en kollision med hemmalagets målvakt.

ÖSK: Tre poäng och ny hållen nolla
Sävedalen: ÖSK vann på VIP

Matchfakta.
18. Varning Agnes Andersson
28. 0-1 Isabelle Fredriksson
32. Spelarbyte: Sara Sandberg (ut), Hester Stöckl (in)
32. Spelarbyte: Vendela Lidén (ut), Sara Kjällström (in)
39. 0-2 Isabelle Fredriksson
65. Varning Saga Willén
74. 0-3 Moa Arlebo
75. Spelarbyte: Moa Arlebo (ut), Ebba Mannfolk (in)
75. Spelarbyte: Agnes Andersson (ut), Antonia Jalkinger (in)
78. Varning Elsa Jörstam
81. Spelarbyte: Isabelle Fredriksson (ut), Filippa Sätterström Johansson (in)

Laguppställning.
Rebecka Ayranci-Dahlberg

Ebba Lundqvist – Caroline Zandén (k) – Hanna Göthberg

Moa Arlebo – Agnes Andersson – Matilda Wennberg – Anna Meijer – Linnea Gerdtsson

Isabelle Fredriksson – Sara Sandberg

Ersättare: Stina Mannfolk (mv), Hester Stöckl (32), Elin Sjösten, Antonia Jalkinger (75), Ebba Mannfolk (75), Filippa Sätterström Johansson (81) och Michaela Törnquist

Återstående ”vår”matcher.
2021-06-19 14:00 Ljungskile SK Damfotboll – Örebro SK FK
2021-06-24 19:30 Örebro SK FK – IK Gauthiod
2021-06-30 00:00 Vinnare i match 121920003 – Örebro SK FK (Myresjöhus Cup)
2021-06-30 19:00 Örebro SK FK – IK Rössö Uddevalla
2021-07-04 14:00 Trollhättans FK – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.