Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Kristiansson på väg bort?

Twitterkonto Tränarkarusellen hävdar, att ÖSKs assisterande tränare Ulf Kristiansson kan vara på väg att lämna klubben för att i stället ta över ansvaret för Hammarby Talang FF. Ett lag som spelar sin fotboll i div 1 tillsammans med bland annat Örebro Syrianska.

En förvånande utveckling med tanke på att Kristiansson anställdes så sent som i januari i år på ett treårskontrakt. Kristiansson ville inte besvara NA:s fråga om saken utan nöjde sig med ett: Det har jag inga kommentarer till överhuvudtaget. Det brukar vara så man säger då en övergång är nära förestående, men alla detaljer ännu inte helt klara.

Rent statusmässigt borde väl ett sådant klubbyte innebära ett nedköp för Kristiansson även om han får huvudansvaret för Hammarby-klubben. Men det kan ju finnas andra anledningar. Frun kanske inte fick tag på ett lämpligt jobb i Örebro eller kanske inte ens ville flytta hit. Barnens skolgång brukar vara ett annat problem som skall övervinnas. Eller så hade han själv hoppas att få ta över som huvudtränare efter Kjäll. Vem vet?

Från ÖSKs sida är man som vanligt väldigt diffus i sin kommentar till situationen. Vi har ett kontrakt med Ulf Kristiansson och det är det som vi förhåller oss till, kommenterar Simon Åström läget. Vilket väl i princip kan innebära vad som helst. Om Kristiansson har ett acceptabelt skäl att vilja flytta tillbaka till Stockholm lär ÖSK knappast stoppa honom.

NA: Uppgifter: ÖSK på väg att förlora nyanställde tränaren


Tillägg dagen efter.
NA:s Fredrik Carlsson har talat med Kristiansson och av den artikeln att döma planerar har inte ett klubbyte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.