Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Gazimba ny huvudtränare

ÖSK meddelade idag, att man kommit överens med Vitor Gazimba om en återkomst till klubben. Den här gången som huvudansvarig tränare. Ett steg uppåt i karriären för portugisen som lämnade ÖSK och sin roll som assisterande vid årsskiftet.

Man kan ju fråga sig varför det tog så lång tid att anställa någon man redan hade i organisationen. Speciellt som alla verkar så nöjda med att det blev just han som tar över tränarskapet från Axel Kjäll. ÖSK säger, att man utvärderat ett 10-tal kandidater och att valet ändå föll på Gazimba.

Sanningen är väl förmodligen att det var svårt att få tag på någon som tackade ja. Redan vid årsskiftet ryktades det ju om heta kandidater som sedan av olika anledningar tackade nej till jobbet. ÖSKs rekryteringsposition var väl inte den allra bästa. Ekonomiskt kan man nog inte erbjuda villkor i paritet med bättre bemedlade klubbar. För etablerade allsvenska tränare fanns det säkert även ett frågetecken om hur samarbetet med Kjäll skulle fungera. Det är väl ofta en risk att ta ett jobb där den tidigare huvudtränaren sitter som fotbollschef. Man vet aldrig hur mycket denne kommer att lägga sig i jobbet. Dessutom kommer det säkert att bli så att huvudtränaren rent organisatoriskt kommer att befinna sig rätt långt ner i organisationen. Kontakterna med VD och styrelse faller nog i första hand på Kjäll.

Jobbet var väl därför inte tillräckligt intressant för etablerade tränare. För ÖSK återstod väl i princip att försöka finna någon som fortfarande var på väg uppåt i sin tränarkarriär, inte hade alltför höga ekonomiska krav och som var villig att ta risken med att jobba i Kjälls skugga.

Därmed inte sagt att jag är missnöjd över att man slutligen kom överens med Gazimba om en fortsättning. Tvärtom – jag tror att det kan bli riktigt bra.

Slutligen.
För Axel Kjäll i sin nya roll som sportchef mm. så måste det innebära en avsevärd avlastning att kunna bli kvitt allt det löpande tränings- och matchrelaterade jobbet. Först nu kommer han att kunna ta sig an sportchefsuppgifterna på allvar.

ÖSK: Vitor Gazimba ny huvudtränare i ÖSK fotboll
NA: Gazimba blir ny huvudtränare i ÖSK • Klubbens besked • NA sände direkt
NA: Axel Kjäll lämnar över ÖSK-jobbet till Vitor Gazimba – med varm hand
NA: Nye ÖSK-tränarens första ord • Så ska laget spela • Svåra läget i allsvenska tabellen
NA: Almebäck odelat positiv till tränarvalet: ”Drivande, tydlig med egna idéer – och kan förmedla dem”
NA: Gjorde succé i Norge och kallades för Mourinho – här är allt du behöver veta om ÖSK:s nye huvudtränare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.