Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen UEFA-licens för ÖSK/Behrn Arena

Tio allsvenska klubbar ansökte tidigare i år (eller om det rentav var under förra året) om att erhålla en UEFA-licens för att kunna deltaga i europeiskt cupspel. Lite oklart varför ÖSK fanns bland de klubbar som lämnat in en ansökan. Kanske ville man gardera sig ifall man skulle råka vinna Svenska Cupen. Eller så var det möjligen bara för att kolla av hur man ligger till (med sikte på framtidsvisionen).

Av de klubbar som ansökte om en Uefa-licens beviljades denna för AIK, BK Häcken, Djurgården, Hammarby, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping FK, Kalmar FF och Malmö FF. Avslag blev det för en klubb som alltså var ÖSK. Detta på grund av att Behrn Arena inte klarar av belysningskraven för en kategori 2-arena.

Bra att veta (förmodligen) för ÖSK och för Örebroporten – arenans ägare.

SvFF: Licensnämndens beslut om UEFA-licenser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.