Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronavår: Fortsatta restriktioner

På grund av det fortsatt allvarliga smittoläget har regeringen på rekommendation av Folkhälsomyndigheten beslutat att nuvarande restriktioner förlängs fram till och med den 17 maj. Förbudet gäller allt tävlingsverksamhet med undantag för sådan som bedrivs yrkesmässigt.

Detta innebär att matcherna i Allsvenskan, Superettan, Ettan, Damallsvenskan och Elitettan kan fortsätta att spelas som hittills.

U21.
En tillkommande regel/förtydligande är att även matcherna i U21-allsvenskan får spelas om än endast under följande förutsättningar:

  • Beslutet är villkorat av att spelarna som deltar i matcherna till en majoritet ska bestå av spelare från föreningarnas representationslag,
  • spelarna inte går i grund- eller gymnasieskola,
  • samt att av SEF framtaget protokoll för genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19 i tillämpliga delar ska följas.

    Jag har svårt att se hur ÖSK skall kunna ställa upp med ett U21-lag under dessa förutsättningar. Om man nu inte lånar in några spelare från andra klubbar för att få tillräckligt många spelare för plan bänk.

    ÖSK har en inplanerad U21-match mot Degerfors (som givetvis har samma problem) inplanerad på tisdag. Vi får se om lagen klarar av att få ihop det. Annars får man flytta på U21-matchen, det hör ju inte till ovanligheterna. Det kan ju vara bra (till exempel) att få matchtillfällen mot slutet av EM-uppehållet.

    De publikmässiga ”begränsningarna” (maximalt 8 åskådare) gäller även fortsättningsvis.

    SvFF: Riktlinjer med anledning av covid-19 (22 apr)

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.