Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2021: U21-allsvenskan inleds med GIF Sundsvall hemma

Idag inleder ÖSK årets U21-serie med en hemmamatch mot GIF Sundsvall. U21-allsvenskan, som väl närmast kan beskrivas som ett antal träningsmatcher där de inbördes resultaten sammanställs i en serietabell, lockar inte så många deltagande lag. I årets U21-Allsvenskan Norra deltar bara ÖSK, Djurgården och Degerfors från allsvenskan. Serien kompletteras därför med GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna – två lag som väl i alla fall har allsvenska ambitioner.

Anledningen till att så få lag deltar är väl i första hand att det ofta är svårt att passa in matcherna i ett späckat matchprogram samt att kvaliteten på deltagande lag ofta kan variera en hel del från match till match. För de mindre klubbarna som inte har någon stor A-lagstrupp kan det väl dessutom vara svårt att få till en vettig lagsammansättning. Juniorerna har ju hur som helst sina egna serier och att matcha dem även i U21-allsvenskan blir kanske i tuffaste laget om det är många matcher som skall avverkas.

För ÖSK som i år har en antalsmässigt stor A-lagstrupp passar U21-serien bra. Det ger de spelare som bara fått en bänkplats eller inte ens platsat i A-truppen en chans att visa upp sig och få matchträning. Dessutom får de juniorer som ibland tränar med A-truppen en möjlighet att ta ytterligare ett steg i sin utveckling genom att de i U21-serien får möta seniorspelare.

Matchtrupp.
Spelare som startar: Gustav Leijon (mv), Daniel Björnquist, Arvid Brorsson, Alfred Ajdarevic, Jake Larsson, Niclas Bergmark, Robin Book, Taha Ali, Rasmus Karjalainen, Anton Ingves och Noel Milleskog
Bänkade: Samet Burgaj (mv), Jonathan Johnsson , Robin Damström, Joel Andersson Segerlind, Adi Fisic, David Kanto
Anm. Kevin Wright fanns med i den ursprungliga matchtruppen, men verkar inte ingå i den slutgiltiga (enl. ÖLFF:s matchinfo).

Det här är en ovanligt stark trupp som ÖSK sänder till matchen. Vi får hoppas att Sundsvalls trupp matchar ÖSKs i spelstyrka så att det blir en givande match för båda lagen.

Giffarnas matchtrupp.
Sundsvalls Tidning skriver att Giffarna kommer till Örebro med en trupp som innehåller 9 spelare från A-truppen. Dessa är Gustav Molin, Teodor Stenshagen, Niklas Dahlström, Albin Ekström, Paya Pichkah, Ludvig Nåvik, Jesper Carström, Johan Bengtsson, Albin Palmlöf.
Inte direkt några kända namn på våra breddgrader, men de kan ju vara bra ändå.

NA: ÖSK matchar starkt lag i U21-premiären – NA-sporten direktsänder matchen

1 kommentar – kommentera

Empe

Johan Bengtsson är väldigt intressant. Ett av vårt lands största löften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.