Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronaanpassning av tävlingsbestämmelser

Fotbollens förbundsstyrelse har fattat beslut om följande anpassningar av fotbollens bestämmelser på grund av den pågående COVID-19 epidemin.


Fem byten i elitfotbollen
Förbundsstyrelsen har nu beslutat att under 2021 tillåta fem spelarbyten vid högst tre bytestillfällen vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen 2020/21.

Det beslutades samtidigt att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match (istället för normalt tre.


Gulkortsavstängningar.
Förbundsstyrelsen har även övervägt att under 2021 justera reglerna angående ackumulation av varningar (gula kort) på så sätt att fyra varningar istället för tre medför en matchs avstängning. Motsvarande ändring kommer i nuläget inte att införas säsongen 2021.


Förlängd frimånad för amatörer.
Den så kallade frimånaden då amatörer kan byta klubb utan den avlämnande klubbens godkännande sträckte sig mellan 15 november och den 15 december avseende övergångar för spelåret 2021.

SvFF skriver: Under frimånaden inför 2021, som inföll 15 november-15 december 2020, påverkades möjligheten till föreningsbyten i viss mån av de omfattande restriktionerna för att hindra smittspridning av Covid-19. Mot bakgrund av detta ges TK nu möjlighet att, förutsatt att ansökan inkommit senast den 12 mars 2021, även meddela dispens från kravet på lämnande förenings godkännande om spelarens möjlighet till övergång under frimånaden 2020 väsentligt påverkats av Covid-19 och det även i övrigt finns särskilda skäl för undantag.

SvFF: Coronaanpassade bestämmelser 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.