Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Lottat i Myresjöhus Cup

Det inledande gruppspelet i årets senior-DM är nu lottat. Det är lagen från divisionerna 5-7 som möts i ett antal enkelserier för att försöka ta en plats i den därpå kommande utslagsturneringen.

ÖSK Söders herrar har haft oturen att bli lottade till en treklubbsgrupp. Jag antar i alla fall att det anses oturligt – i alla fall om man anser att gruppspelet ger lite extra spets i förberedelserna inför seriespelet.

I Söders grupp deltar förutom GPP-laget även Ervalla SK (div 6) och Mullhyttans IF (div 7). Lag som Söder väl under normala omständigheter borde klara av utan några större problem. Men en cup är ju alltid en cup, så man vet aldrig. Speciellt Ervalla skulle kanna bli en besvärlig nöt att knäcka.

År 2017 vann Ervalla div 5 överlägset. Året därpå hamnade de på den nedre kvalplatsen i div 4, men lyckades sedan inte försvara sin plats i den högsta distriktsserien. Samma sak utspelades år 2019, kvalplats på nersidan med nedflyttning som följd. I förra årets trunkerade serie hamnade de mitt av sexan.

Mullhyttan kom på ungefär samma placering som Ervalla, men en serie längre ner. Borde rimligtvis inte kunna erbjuda något större motstånd även om de har två bonusstraffar.

Meningen är att de här matcherna skall spelas med början i mitten av mars. Om det går att komma igång då i vårt Coronadrabbade sportlandskap återstår dock att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.