Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Bra säsongsstart för P16

Medan akademiverksamheten går på halvfart för de två äldsta akademitrupperna är det mer eller mindre fritt fram för P16. De får spela matcher – i alla fall om det inte är för många eller innebär onödigt långa resor.

Det innebär att akademins yngsta tripp redan hunnit med att klara av två träningsmatcher mot klassiska Örebromotståndare.

I den första matchen som spelades mot BK Forward verkar det ha flutit på rätt bra. I synnerhet i den första halvleken som ÖSK vann med 5-1. I den andra var det jämnare och båda lagen gjorde var sitt mål. Slutresultatet blev alltså ÖSK-vinst med 6-2.

I förrgår mötte ÖSK starka Karlslund som har ett riktigt duktigt lag i den här åldersgruppen. Karslund ledde också med 2-0 i halvtid innan ÖSK vände på steken och vann den andra halvleken med 4-0. Slutresultatet blev alltså 4-2 till det svartvita laget.


oskfotboll_akademi Daniel Angegård, huvudtränare för P16, berättar om början av 2021 på ÖSKs Instagramkonto.

”Nu har vi varit igång i 4 veckor. Vi har arbetat med gruppen, där spelarna har kommit fram till vilken kultur de vill ha i vårt lag & vad som ska vara vår identitet.

Fotbollsmässigt har vi redan fått en fin utveckling på kort tid, både individuellt och som lag. Vi har framförallt tränat på vårt presspel som resulterat i många bollvinster i högt försvarsspel i de två matcherna vi spelat. I speluppbyggnaden har vi jobbat med vårt arbetssätt. Där har vi tränat på våra utgångspositioner i respektive roll samt att vara modiga och verkligen våga spela oss ur situationer. Där har vi fått se några riktigt fina sekvenser och har bra filmklipp på som killarna har fått ta del av i vår feedback till dem.

Vi är imponerade av killarnas insats mot KIF, där vi trots 0-2 efter ca 10 min, sedan dominerar stora delar av matchen och konsekvent fortsätter med vårt arbetssätt i spelet. Vilket i slutändan resulterar i att vi vänder matchen med våra 4 mål sista 25 min.

Nu är det fortsatt hårt och strukturerat jobb varje dag som gäller, så hoppas vi på seriestart i april.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.