Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Kjäll om provspelarna

NA:s Fredrik Carlsson har försökt få Axel Kjäll att försäga sig beträffande statusen för de två provspelare som visat upp sig i januari. Det gick väl så där. Som vanligt får man försöka gissa sig till vad Kjäll egentligen menar.

Beträffande Daniel Krutzen så har denne fått resa tillbaka till Kanada utan något kontraktsförslag i bagaget. Inte avskriven, men heller inget påskrivet.

ÖSK vill uppenbarligen avvakta för att se om det kanske dyker upp något bättre. Gör det inte det verkar man trots allt vara villiga att försöka snara mittbacken.
-Vi vet vart han står och vart vi har honom, säger Axel Kjäll till Carlsson. Ungefär samma sak som de spelare brukar säga som väntar på ett bud utomlandsifrån, men samtidigt gärna stannar kvar om ett sådant bud inte skulle materialiseras.

ÖSKs förhoppning verkar i första vara att vänta ut det kontinentaleuropeiska transferfönstret. Det stängs det kommande månadsskiftet och efter det lär det finnas en och annan spelare/klubb som fortfarande har ambitionen att få fram en ny arbetsgivare. Det kan också vara så att ÖSK i första hand avvaktar för att se vad som händer med Andreas Skovgaard i Nederländerna. Herenveen, hans nuvarande klubb, vill fortfarande inte veta av honom och ser gärna att han lämnar. Någon ny klubb är dock ännu inte klar för dansken.

Beträffande Taha Ali verkar möjligheterna till ett klubbyte vara större. Kjäll vill givetvis inte kommentera FotbollDirekts påstående om att Ali fått ett kontraktsförslag.
– Han är inte avskriven. Det finns ett visst intresse från oss men det är en bit kvar innan vi ska gå i mål med något eller att vi ska bli så konkreta att vi säger kör. Vi får se vad som händer under de närmaste dagarna eller den närmaste veckan, säger Kjäll.

Vilket jag tolkar som att förhandlingar pågår, men att parterna ännu inte är överens.

NA: ÖSK-managerns betyg på provspelaren, chansen till sena fynd och vänsterytterns status.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.