Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Brännström ny tränare

NA skriver idag under hänvisning till ”en källa med god insyn i ÖSK”, att Andreas Brännström skulle kunna ansluta till ÖSKs sportsliga organisation. Enligt uppgiftslämnaren skall Axel Kjäll och Brännström ha träffats vid två tillfällen.

Brännström har ett gott rykte som tränare även om han inte haft några alltför spektakulära tränarjobb. Efter att ha tagit Jönköpings Södra till en allsvensk kvalplats (förlust mot Kalmar FF) valde han att lämna klubben i december. JSödra skriver på sin webbplats, att ”Andreas har uttryckt en önskan att få lämna klubben med motiveringen att klubbens sportsliga budget för 2021 inte överensstämmer med hans förväntan”.

Brännström ansågs vara en av kandidaterna till tränarjobbet hos IFK Norrköping, men de valde ju Rickard Nordling i slutändan. Han skall även ha funnits med på Örgrytes önskelista – ett jobb som han dock skall ha tackat nej till.

När vi nu är på väg in i försäsongen så börjar väl tiden bli knapp för hans del i sökandet efter ett nytt jobb.

Om det här nu stämmer frågar jag mig vad det innebär för hur den sportsliga organisation kommer att se ut. Med tanke på Brännströms meriter och erfarenheter lär han inte vara intresserad av ett jobb som assisterande tränare. Om ett större ansvar läggs på honom så blir nästa fråga vad detta innebär för Vitor Gazimba, som ÖSK säger sig vilja behålla (GFÖ-podden). Kan Kjäll utforma en organisation som tillfredsställer både honom själv såväl som Brännström och Gazimba?

NA: Uppgifter: Han kan bli ny tränare i ÖSK
JSödra: Andreas Brännström lämnar Jönköpings Södra


Tränarstatistik från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.