Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Assymetrisk allsvenska

Under de senaste veckorna har det diskuterats en hel del inom Svensk Elitfotboll om hur den kommande säsongen skall utformas. Medan de stora publiklagen från 08-området samt IFK Göteborg (av någon anledning) på grund av befarade Corona-restriktioner velat ha en allsvensk start i maj har övriga klubbar haft andra önskemål. De flesta av dessa har nog velat starta upp redan i början av april i enlighet med den årsplanering som nu ligger.

Nu har man till slut kommit överens om ett upplägg som alla parter har accepterat. Säsongsstarten senareläggs, men bara med en vecka. Däremot glesas matchtillfällena ut så att bara 8 omgångar kommer att spelas innan EM-uppehållet inleds den 11 juni. Resterande 22 omgångar spelas efter EM-uppehållet som avslutas den 11 juli. Det blir alltså en kompakt fotbollshöst som kanske liksom i år sträcker sig ända in i december månad.

Jag spekulerar: Det här skulle kunna bli positivt för ÖSK, som inte är ett publikdragande lag i Stockholm. 08-lagen borde därför rimligen försöka få matcherna mot Örebro spelade före EM-uppehållet. Detta skulle i så fall innebära att returerna för dessa i Örebro så publiktunga matcher spelas först efter uppehållet.

FotbollDirekt: Då ska allsvenskan 2021 starta – tydligt besked


201222. Tillägg Dagen efter.
Jo, så blev det. SvFF har idag fastlagt årsplanen i enlighet med SEF:s förslag.

SEF: Årsplanen för säsongen 2021 klar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.