Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronavinter: Publiklättnader i vår?

Regeringen meddelade idag, att man arbetar på och planerar att lägga fram en tillfällig pandemilagstiftning. Denna skulle i så fall göra det möjligt att vara betydligt mer flexibel beträffande saker som publikstorleken vid olika typer av arrangemang.

Hittills har ju denna styrts via ordningslagen, vilket haft till följd att samma publikbegränsning gällt för alla typer av arrangemang oberoende av var och hur de arrangeras.

Även om det lagförslaget förmodligen kommer att kunna innebära avsevärda lättnader för idrotts- och kultursektorerna verkar dess huvudsyfte vara att begränsa aktiviteter och förhållanden man i dagsläget inte ”kommer åt”.

Förslagen skickas på remiss till den 23 december. Den tillfälliga lagen föreslås börja gälla den 15 mars och ska råda i lite drygt ett år framåt. Lagen ska gälla utöver smittskyddslagen och ordningslagen.

Regeringen: Utkast på tillfällig Pandemilag för covid-19 skickas på remiss.
TT: Regeringen vill kunna stänga butiker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.