Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Björkman får ingen förlängning

NA skriver idag på morgonen, att Daniel Björkmans utgående kontrakt inte kommer att förlängas. Något som väl inte kommer som någon större överraskning. Björkmans två år i ÖSK har präglats av skadeproblem och en hel del sjuklighet. Dessutom har det i år funnits fler alternativ på de platser han främst konkurrerat om. I och med att ÖSK inför den här säsongen värvade Benjamin Hjertstrand försvann i praktiken Björkmans möjligheter att ses som andrahandsalternativet för platsen som vänster mittback respektive vänsterback.

Trots att det inte blev så mycket speltid för Björkmans del tycker jag att han verkar lämna ÖSK med ett gott eftermäle präglat av bra humör, inget gnäll och stort engagemang på träningarna. Att han på så att säga betald fotbollsarbetstid fick möjligheten att fortsätta och avsluta sina studier på Örebro Universitet bidrog säkert också till att han accepterade sin situation bättre än vad många andra skulle ha gjort.

Vad det blir i framtiden för hans del är i högsta grad oklart. Jag skulle tro, att för en klubb på nivån Superettan borde han vara ett fint alternativ som vänstersidesförsvarare. Med en klar universitetsutbildning i bagaget behöver han inte oroa sig lika mycket för sin närmaste framtid. Något som många andra säsongsfriställda fotbollsspelare nog får lov att göra denna Corona-plågade säsong.

NA: Mindre än en halvleks speltid – nu lämnar mittbacken ÖSK

Spelarstatistik från Flashscore.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.