Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronahöst: Regeringen meddelar nya publikbegränsningar

Regeringen meddelade idag sitt beslut, att antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inte får överstiga 8. (Ett undantag görs dock för begravningar och likartade arrangemang där antalet deltagare inte får överstiga 20).

Förordningsändringen träder i kraft den 24 november 2020 och kommer, i nära dialog med Folkhälsomyndigheten, att omprövas kontinuerligt. Utgångspunkten är att den föreslagna begränsningen inte ska gälla längre än fyra veckor, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Beslutet att antalet sittande publik vid till exempel idrotts- och kulturarrangemang inte får överstiga 300 finns kvar i förordningen. Men länsstyrelserna har haft rätt och möjlighet att sänka denna gräns till 50 personer och detta har väl skett på de flesta om inte alla håll.

Regeringen förväntar sig nu, att länsstyrelserna när den nya förordningen träder i kraft sänker 50-personersgränsen till 8 personer.

Förklaringen till att man lät den tidigare bestämmelsen om max 300 sittande åskådare ligga kvar sades vara att man vill behålla en viss flexibilitet om smittoläget skulle förbättras i någon del av landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.