Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK dam: Remissförslag serieindelning

Det lutar mot att bli en götalandssserie nästa år för ÖSKs damlag. Det verkade det ju bli i år också, men sådant kan ändras när lag drar sig ur eller flyttas upp. I år var det väl Älvsjö som ställde till det när de fick en ”gratisplats” i Elitettan. En av följdeffekterna blev då att ÖSK flyttades från Norra Götaland till Stockholmsserien Södra Svealand.

Vi får se hur det blir den här gången. Än så länge ser det dock rätt bra ut med tre lag från Närke och Rävåsen från Karlskoga som ett nordligt block i en serie som verkar få sin tyngdpunkt i Västergötland.

Förslag seriesammansättning.

Sammansättningen på damernas div 1-serier varierar en hel del från år till år, men en viss uppfattning om vad som väntar ÖSKs damer kan man kanske få genom att se hur det gick i år i den norra götalandsserien.

Seriesegrare blev alltså IK Rössö från Uddevalla. De mötte sedan IFK Norrköping, seriesegraren i ÖSKs serie, i kvalet för en plats i Elitettan. De matcherna vann östgötarna med 2-0 både hemma och borta. Med tanke på att även ÖSK mötte IFK Norrköping hemma (Sv. Cupen) och borta (serien) och förlorade båda matcherna med 5-0, så verkar det som om Rössö är ett hyfsat bra lag. Dessutom var det ett knippe andra lag som inte verkar ha varit så mycket sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.