Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronahöst: Två fall i ÖSKs sportsliga organisation

ÖSK meddelade idag, att två personer konstaterats infekterade av COVID-19 och att dessa därför hålls isolerade. Vilka personer det rör sig om är oklart. ÖSK vill inte säga om det är spelare eller någon från tränarsidan som insjuknat.

Det är bara att hoppas, att sjukdomen upptäckts i tid så att den inte spridit sig vidare i spelartrupp och ledarstab. Insjuknandet verkar ha skett någon gång över veckoslutet så än är det nog för tidigt att konstatera att inte någon annan smittats.

FHM anger att inkubationstiden kan vara allt mellan 2 och 14 dagar. Vanligast verkar vara att man insjuknar ca. 5 dagar efter det att man smittats, så det är definitivt för tidigt att säga att faran är över.

ÖSK: Två bekräftade fall av covid-19
NA: Två fall av corona i ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.