Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P19: Storstryk i Solna

ÖSKs P19-lag var i Solna igår och förlorade grundseriens sista match. Hemmalaget AIK vann med de i dessa sammanhang så populära tennissiffrorna. 6-1 blev det till hemmalaget mot ett ÖSK-lag som hittills under säsongen ändå gjort ovanligt bra ifrån sig. De brukar ju få kämpa för att hålla sig kvar.

Inte för att förlusten spelar någon större roll. Laget har redan kvalificerat sig till A-slutspelet och det kanske var det som var problemet. När AIK väl fått grepp om match och resultat fanns det helt enkelt inte så mycket kvar att spela för. Tre mål på 7 minuter tillhör väl inte annars vanligheterna. Det är i alla fall den förklaring som jag tycker ligger närmast till hands.

Matchfakta.
03. 1-0 Yasin Ayari
05. Varning AIK Yasin Ayari
40. Varning AIK Gustaf Bruzelius
42. 2-0 Gustaf Bruzelius
62. 3-0 Holger Olsson
64. 4-0 Calvin Kabuye
66. 4-1 Noel Milleskog
69. 5-1 Josafat Mendes
78. Varning Aklam Mutebi
80. 6-1 Josafat Mendes
89. Varning AIK Calvin Kabuye
89. Varning Niclas Bergmark

De 11 som startade: Gustav Leijon (mv), Adam Dorian Nikola, Joel Andersson Segerlind, Viktor Hallin, Dino Salcinovic, Mohammed Wahap, Joel Rigö, Niclas Bergmark, Olle Brorsson, Anton Ingves (k) och Noel Milleskog
Avbytare: Jacob Lackell, Alexander Bahar, Samet Burgaj (mv), Aklam Mutebi, Ali Reza Rezaei och Jonathan Johnsson

Grundserien är nu avslutad och de första fem lagen går till ett A-slutspel som avgörs i en enkelserie. För ovanlighetens skull har varken Hammarby eller Brommapojkarna kvalificerat sig för slutspelet. Segraren i slutspelet möter sedan segraren i den södra serien i en match om SM-titeln.

De fyra sista lagen möts i en nedflyttningsserie från vilken de två sämsta lagen flyttas ned. De fem lagen i mitten möts även de i en enkelserie om inte just någonting mer än ytterligare matchträningstillfällen.

Seriens skytteliga vanns av Brommapojkarnas Felix Stränborn som gjorde 15. ÖSKs Noel Milleskog kom på delad femte plats.

ÖSKs målgörare.

Noel Milleskog Örebro SK FK 11 0
Joel Andersson Segerlind Örebro SK FK 7 2
Alexander Falkenström Örebro SK FK 3 0
Dino Salcinovic Örebro SK FK 3 0
Viktor Hallin Örebro SK FK 3 0
Anton Ingves Örebro SK FK 2 0
Mohammed Wahap Örebro SK FK 2 0
Nadir Ayeva Örebro SK FK 2 0
Olle Brorsson Örebro SK FK 1 0
34 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *