Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK (Söder) Dam: Förlust på övertid (igen)

ÖSK Söders damlag verkade ha hämtat igen ett underläge, då Anna Sandberg i matchen mot Enskede i den 89:e minuten utjämnade ställningen till 1-1. ÖSK spelade då dessutom med en spelare mer efter en utvisning för hemmalaget. Men ändå – i den 3:e övertidsminuten kunde hemmalaget säkra de tre poängen efter ett frisparksmål. Det är inte första gången det händer det här året att poäng försvinner i förlängningen. Frågan är om det ens är andra gången. Hur som helst – lika surt är det varje gång.

Men bortsett från det. Ett på det hela taget nykomponerat lag med många nya unga spelare (samt några äldre och mer rutinerade) klarade av den primära målsättningen att lägga en grund att utgå från, när laget så småningom skall försöka ta steget upp till Elitettan. Men dit är avståndet fortfarande väldigt långt. De två 5-0 förlusterna mot seriesegrarna IFK Norrköping (en av dem i svenska cupen) visar att det behövs en ordentlig nivåhöjning för att på allvar kunna vara med och utmana om seriens kvalplats till den näst högsta damserien.

Enskede IK: Tre poäng i säsongsavslutningen
ÖSK Söder Dam: Slutspelat för Örebro SK Söder dam

Matchfakta.
21. Varning Rebecka Ayranci Dahlberg
53. 1-0 Moa Sjöström
61. Spelarbyte: Eila Wennerholm (ut), Michaela Törnquist (in)
61. Spelarbyte: Anna Meijer (ut), Antonia Jalkinger (in)
61. Spelarbyte: Olivia Puhls (ut), Elin Sjösten (in)
69. Spelarbyte Enskede: Jenny Mattsson (ut), Yaren Özpolat (in)
79. Spelarbyte: Ebba Cabander (ut), Hester Stöckl (in)
80. Spelarbyte Enskede: Tilda Hedell (ut), Tova Hedblad (in)
83. Varning Enskede Tilda Krusnell
85. Varning Enskede Tilda Krusnell
85. Utvisning Enskede Tilda Krusnell
89. 1-1 Anna Sandberg
90+3. 2-1 Matilda Vinberg (frisparksmål)


Ersättare: Lisa Davidsson (mv), Elin Sjösten (61), Antonia Jalkinger (61), Michaela Törnquist (61), Hester Stöckl (79) och Emma Pettersson.

Serien är nu färdigspelad och IFK Norrköping går till kval. ÖSK Söder ett typiskt mittlag med placeringen sex av de tolv deltagande lagen. Siffermässigt verkar det först och främst av varit en oförmåga att göra mål som gjorde att laget inte kunde placera sig bättre. Utöver de sent insläppta målen.

I div 1 Norra Götaland säkrade IFK Hallsberg med 8 minuter kvar av säsongen fortsatt spel i div 1 genom att så att säga byta plats med Säffle som alltså åker ur.

Rynninge IK kunde tack vare andraplatsen i sin div 2-serie ta steget upp till div 1 igen. Det blir alltså tre div 1-lag från distriktet nästa år. Det har nog aldrig skett tidigare. Vi får hoppas att SvFF den här gången klarar av att placera alla tre i samma serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.