Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karjalainen får landslagschans

Lite förvånande för mig fanns inte Rasmus Karjalainens med bland de spelare som den finske förbundskaptenen Markku Kanerva kallade inför den kommande träningsmatch mot Polen och de två matcherna i Nations League som Finland kommer att spela under det kommande landslagsuppehållet. ÖSKs inlånade anfallare fanns ju med i den trupp som kallades till den förra sammandragningen. Han fick ju till och med spela några minuter i matchen mot Wales.

Nu har dock Kanerva insett sitt ”misstag”. ÖSK skriver på sin webbplats att han kallats till landslagssammandragningen. Dit kan han åka med förbättrat självförtroende efter att nu ha kommit igång på allvar med målfabrikationen för ÖSK. Sällskap från Örebro till landslagssamlingen kommer han givetvis att ha av Albin Granlund.

Landslagsprogram.
Polen – Finland

Träningslandskamp
7 oktober – Gdansk, Polen

Finland – Bulgarien
UEFA Nations League
11 oktober – Helsingfors, Finland

Finland – Irland
UEFA Nations League
14 oktober – Helsingfors, Finland

Det här är ju ett förvånansvärt välfyllt program med tre landskamper som skall klaras av på en vecka. Rimligtvis kommer alla kallade spelarna att få speltid.

ÖSK: Rasmus Karjalainen inkallad till finska landslaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *