Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Jacob Lackell till P19 från AFC Eskilstuna

NA har uppmärksammat, att den 19-årige mittfältaren Jacob Lackell avslutat sitt kontrakt med AFC Eskilstuna och istället ansluter till ÖSKs äldsta akademilag. Lackell kommer till Örebro med vissa – om än mycket begränsade – erfarenheter från allsvenskt spel. Han fick nämligen göra 4 inhopp på sammanlagt 16 minuter förra året, då AFC spelade i Allsvenskan. I år i Superettan har det dock inte blivit någon speltid för honom i den näst högsta serien.

Jag frågar mig vad det är för idé att söka sig till ÖSKs akademi med bara ett halvt år kvar innan man hamnar på fel sida om åldersstrecket. Möjligheten att spela sig till en plats i A-truppen under den tid som återstår av den här säsongen är så gott som obefintliga.

En tänkbar förklaring skulle kunna vara att det har med hans studier att göra. Lackell kan ha kommit in på någon utbildning på Universitetet och därför flyttat till Örebro. Då är det ingen större idé att åka tillbaka till Eskilstuna för att träna.

Med sig i erfarenhetsbanken utöver de 16 allsvenska minuterna har Lackell även fem landslagsuppdrag för det svenska P19-landslaget i futsal. Han borde med andra ord vara rätt intressant för något av Örebros futsallag.

NA: ÖSK värvar allsvenskt meriterad till akademin
AFC Eskilstuna: Jacob Lackell till ÖSK U19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.