Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2020: ÖSK bekräftar lån av Karjalainen

Rasmus Karjalainen. Fotot från Fortuna Sittards webbplats.


ÖSK bekräftar nu på eftermiddagen, att de faktiskt har tagit in ytterligare en spelare genom det sommarfönster som stängdes vid midnatt. Det är, som det tidigare ryktats om, den finländske anfallaren Rasmus Karjalainen som lånats ut av den nederländska klubben Fortuna Sittard. Lånet sträcker sig fram till den 30 juni 2021.
– En målfarlig forward som är duktig i djupledsspelet och en bra avslutare, kommenterar Axel Kjäll sitt nyförvärv.

Karjalainen slog igenom som framgångrik målskytt i den finländska ligan och värvades av Fortuna förra året. I den nya klubben har det dock inte alls lossnat för honom. Delvis (antar jag) beroende på att man spelat honom på högerkanten och inte som central anfallare, vilket tydligen inte alls passar honom.

Efter det att Fortuna nyligen värvat Sebastian Polter, en meriterad och etablerad målgörare, stod det klart att det skulle bli glest mellan speltillfällena under den kommande säsongen. Med tanke på Karjalainens ambition att försvara sin plats i det finska landslaget ansågs en utlåning vara den bästa lösningen på den uppkomna situationen.

ÖSK: Rasmus Karjalainen klar för ÖSK Fotboll
Fortuna Sittard: Rasmus Karjalainen vertrekt op huurbasis naar zweds Örebro
De Limburger: Rasmus Karjalainen voor een jaar naar Orebro SK
NA: KLART: ÖSK lånar finsk landslagsspelare från holländska ligan

Statistik från soccerway.com


OBS. Notering i år för den finska föreningen SalPa avser en annan spelare med samma namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.