Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2020: ÖSK söker medan klockan tickar

Efter förlusten igår i Varberg bekräftade Axel Kjäll att klubben söker en anfallsförstärkning. På frågan om det finns några heta spår svarar Kjäll:
– Vi har två–tre stycken som vi jobbar intensivt med och så får vi se om något av dem trillar ner. Det finns en prioriteringsordning också så klart.

Förutsättningarna är givetvis inte de bästa. ÖSKs egna kapital är i princip utplånat. Eftersom verksamheten bedrivs i aktiebolagsform går det inte att lossas som om det regnar och köra på trots att egna kapitalet blivit negativt. Vad klubben tror sig ha råd med sätter givetvis en stor prägel på de förhandlingar som pågår. Och det är väl i dagsläget inte speciellt mycket. Därför går det trögt.

Jag skulle väl kunna tänka mig att det finns två alternativ som är möjliga för ÖSK i det här laget. Att köpa loss en spelare av tillräckligt bra kvalitet från någon annan klubb är med största sannolikhet omöjligt. Återstår då att finna en spelare som i dagsläget är klubblös eller som kan släppas utan ersättningskrav från sin nuvarande klubb. Alternativet är att låna in någon spelare från en klubb som har för stor trupp och som kan undvara någon utan att det märks speciellt mycket.

Tiden är knapp. Det måste bli klart i morgon. ÖSK måste dels komma överens med spelare/klubb och dessutom hinna få övergången dokumenterad, registrerad och klar. Det är väldigt knappt om tiden och utesluter väl förmodligen spelare från andra land än Sverige. Om det inte är så att man kan komma in med en viss del av dokumentationen i efterhand.

Dessutom bör det vara någon som i princip är användbar från första ögonblicket. Nu återstår det bara 13 omgångar av årets allsvenska så någon tillvänjningsperiod lär det inte finnas tid för.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det egentligen inte är anfallet som är ÖSKs stora problem. I alla fall inte om man bortser från den nuvanrande akuta skadekrisen. Det är i första hand längre ner som det brister. Så länge mittfältet inte klarar av att på ett konstruktivt sätt understödja ÖSKs anfallare spelar det ingen roll vem det är som anfaller. Nordin Gerzic i all ära men numera går det oftast för långsamt och är för förutsebart när Nordin skall dirigera spelet.

NA: Efter bottennappet – nu letar ÖSK en anfallare som kan leverera direkt
NA: Fredrik Carlsson om förlusten i Varberg: ”Nej, det här funkar inte, ÖSK måste visa allsvensk klass utanför planen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.