Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollens under- bara/-liga värld

En liten notis med en viss anknytning till kvällens motståndare Kalmar FF, men inte tillräckligt mycket för att ta en plats i huvudartikeln. Dessutom med en viss anknytning till en olycka, som lyckligtvis aldrig drabbade ÖSK.

Kalmar FFs tränare förra året var Magnus Pehrsson, en tränarprofil som väl inte lyckats speciellt bra med sina uppdrag. Pehrsson lämnade frivilligt (?) sitt uppdrag i Kalmar FF innan han hunnit få sparken – med en omgång kvar av förra årets Allsvenska.

Pehrsson lär även en gång i tiden – år 2008 för att vara exakt – ha varit aktuell som tränare för ÖSK. Detta efter den korta period under vilken Urban Hammar var tränare för Sportklubben. Enligt vad som då ryktades – overifierat givetvis – hade ÖSK och Pehrsson kommit så pass långt i förhandlingarna att man till och med skakat hand på saken. Varpå Pehrsson ändrade sig och valde tränarskapet i GAIS i stället. (I stället för Pehrsson blev det så småningom Sixten Boström som tog över hos ÖSK).

Efter att Pehrsson lämnat Kalmar har det varit tyst om honom och hans fortsatta vedermödor i fotbollens värld. Ända tills idag, då FotbollDirekt skriver, att Pehrsson blivit sportchef (Director de Fútbol) i Velez CF, en spansk amatörklubb som återfinns på den fjärde nivån i den spanska fotbollspryramiden.

Detta kan väl bara sluta på ett sätt.

FotbollDirekt: Tränade Djurgården och tog guld med MFF – tar över spanskt division 4-lag
Velez CF: Säsongen 2020/2021 är på väg! Mod – Hållbarhet – Tillsammans (välj översättning till svenska)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *