Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Vinst i första matchen

ÖSK Söders herrar inledde seriesäsongen på bästa möjliga sätt. En vinst med 3-2 i bortamatchen mot Grythyttan innebär att laget fått ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Eftersom serien på grund av Corona-avbrottet kommer att avgöras som en enkelserie bör man helst inte slira alltför mycket i inledningen. I så fall blir det nämligen lätt väldigt nervöst.

Motståndarna från Grythyttan spelade div 3-fotboll förra året och borde i år alltså ha återfunnits i div 4. Hur det kommer sig att de nu återfinns i div 5 är oklart (för mig). Förmodligen ansåg man att spelarmaterialet inte skulle räcka till för fyran utan man begärde att få bli nedflyttade ytterligare en nivå.

Söder tog ledningen direkt i matchen genom ett mål redan efter två minuter och behöll sedan ledningen matchen ut. Med tanke på att hemmalagets reduceringsmål till 2-3 kom med drygt en halvtimme kvar att spela så kan väl anta att det blev en rätt nervig sista halvtimme. Något som antalet varningar som Grythyttans spelare ådrog sig vittnar om.

Matchfakta.
02. 0-1 Ibrahima Diagne
18. 0-2 Alexander Lienius
20. Varning Alessandro Eni
21. 1-2 Soleiman Bismellah (straff)
31. 1-3 Ibrahima Diagne
50. 2-3 Davod Remezani
57. Varning Alexander Lienius
59. Varning Grythyttan Isa Yaghobi
75. Varning Grythyttan Fazli Ahmad Ali Ahmad
86. Varning Grythyttan Ali Reza Ahmadi
89. Varning Grythyttan Ibrahim Haj Mous

De 11 som startade var: Alessandro Eni, Mubarak Abdu Osman Kokby, Viktor Lindqvist, Ibrahima Diagne, Lucas Karlsson, Alexander Lienius, Zlatko Zindovic (k), Carl Klefbom, Mathias Dimberg, Fredrik Lundgren och Andreas Lundgren (mv).
På en spelstark bänk satt då: Marcus Laini Bovellan, Anton Landenmark, Mohammed Ari Ibrahim Ibrahim, Gustav Edqvist, Victor Forsberg och Niclas Anttonen.

En matchtät augustimånad fortsätter nu med en hemmamatch mot Lekeberg på torsdag.

2020-08-06 19:15 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Lekebergs IF
2020-08-13 19:00 Div. 5 Herrar IFK Lindesberg – Örebro SK Söder
2020-08-20 19:15 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Kilsmo IK
2020-08-27 18:30 Div. 5 Herrar FK Örebro – Örebro SK Söder
2020-08-31 19:15 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – HOIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.