Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Torstensson förstärker tränarstaben

ÖSK skriver idag på sin webbplats, att Rickard Torstensson, Akademins ansvarige P19-tränare, kommer att ansluta till A-truppens tränargrupp. Där kommer han att fungera som en länk mellan A-lag och akademi. Detta för att kunna ge mer stöd åt A-lagets tränarstab samt stötta de akademispelare som är med på träningarna.

Han lämnar av allt att döma inte ifrån sig ansvaret för P19-truppen, men en större del av arbetet med den gruppen kommer att tas av tränartrion Eric Forselius, Felix Möller och Göran Kring.

Med den stora A-trupp som ÖSK har för tillfället känns det väl motiverat att förstärka resurserna i gränslandet mellan akademi och A-trupp. En uppgift som den hittillsvarande tränargruppen knappast kunnat ägna speciellt mycket tid åt. Axel Kjäll är ju dessutom manager och kan väl inte avsätta hela sin tillgängliga tid till uppgiften som A-truppstränare.

ÖSK skriver: Rickards roll kommer handla om att vara en till tränare på planen som kan hålla i övningar och leda träningar samt att han kommer lägga ett större fokus på de unga spelarna som finns i klubbens A-lag. I sin roll kommer han även kunna vara en naturlig hjälp för de akademispelare som ibland tränar med A-truppen.

Vilket väl bör innebära, att han kommer att kunna avlasta Axel Kjäll från en del av dennes uppgifter på planen.

ÖSK: Rickard Torstensson får utökat ansvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.