Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Seger genom Seger

ÖSK besegrade förvånansvärt lättvindigt div 6-laget Hovsta IF med siffrorna 7-4 på Hovsta IP. ÖSK kom till spel med ett U21-lag bestående av bänk- och akademispelare. Glädjande nog kunde mittbacken Fábio De Sousa Silva gära sin första match efter en skadefrånvaro på drygt ett år. Han spelade dessutom 90 minuter, vilket var mer än vad som är brukligt vid den här typen av återkomster.

DM-matcherna mot motståndare från de lägre divisionerna är inte alltid så lätta. Så länge som hemmalagen inte hamnat i underläge (med hänsyn taget till bonusstraffarna) brukar de flesta lag kunna bjuda på ett inspirerat motstånd. Men så gick det inte den här gången. David Segers två tidiga mål fick nog hemmalaget att inse att det var kört och att möjligheterna att gå vidare plötsligt blivit väldigt små.

Seger tillsammans med den väldigt spelsugne Dennis Collander var i första hand de som drev på sitt lag på den för gästerna obekanta planen. Hovsta hade före matchen hoppats, att ÖSKarna inte skulle känna sig helt hemma på en inte helt jämn spelplan, men detta verkade inte bekomma de svartvita speciellt mycket.

Matchen spelades utan publik, men sändes av NA som web-TV. NA:s utsände Fredrik Carlsson imponerade med god personkännedom.

NA: Seger fyramålskytt när ÖSK slog Hovsta – klara för kvartsfinal
NA: Pelles galna solomål mot ÖSK – se dribblingsräden från halva planen
NA: Höjdpunkter

Matchfakta.
03. Varning Hovsta Edvin Andersson
06. 0-1 David Seger
08. 0-2 David Seger
16. 0-3 Benjamin Hjertstrand
27. 0-4 Dennis Collander
45. 0-5 Dennis Collander
45. 0-6 David Seger
46. 1-6 Jordan Sheppard-Hawkins (bonusstraff)
46. 2-6 Adam Haglind (bonusstraff)
46. 3-6 Pelle Kihlberg (bonusstraff)
80. 3-7 David Seger
89. 4-7 Pelle Kihlberg

ÖSKs laguppställning.
Gustav Leijon
Hussein Ali, Niclas Bergmark, Fábio De Sousa Silva, Benjamin Hjertstrand (k)
Noel Milleskog, Dennis Collander, Anton Ingves, Alfred Ajdarevic
David Seger, Herman Ragnarsson (ht)
Avbytare: Samet Burgaj (mv), Viktor Hallin, Alexander Bahar, Adam Dorian Nikola, Olle Brorsson, Joel Andersson Segerlind och Alexander Falkenström (ht).

Samtliga avbytare med undantag för målvakten Samet Burgaj fick speltid i andra halvlek. Jag har dock inte noterat när detta skedde och jag har inte sett några uppgifter om detta. ÖSK har överhuvudtaget inte skrivit något efter matchen vad jag kunnat se. De hade väl plötsligt fått andra saker att tänka på efter matförgiftningen i samband med matchen mot IK Sirius

I kvartsfinalen kommer ÖSK att möta Östansjö. Den matchen har inte fått någon tid än, men det mesta lutar nog mot att det blir under andra halvan av augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.