Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK (Söder) Dam: Förlust i första försöket

Det blev tyvärr en förlust då ÖSKs damlag (som fortfarande heter Söder) inledde årets avkortade div 1-säsong. Motståndarna från Tyresö tog kontroll över matcher tack vare två tidiga mål. ÖSK kunde av diverse rapporter att döma inte hota hemmalaget på allvar utan fick nöja sig med ett tröstmål på övertid av mittbacken Ebba Cabander.

Att vänta på seriestarten har säkert varit svårt för många lag, men på sätt och vis extra svårt för ÖSK med många nya och unga spelare som tidigare inte prövats på den här nivån av seriespel. Tyresö har av allt att döma goda förutsättningar att bli ett av seriens topplag. En förlust mot dem i årets första rktiga match är inget att sucka alltför mycket över.

ÖSK (Söder) Dam: Seriepremiär i moll
Tyresö FF: Seger i premiären!
NA: ÖSK Söder numret mindre än Tyresö – föll i premiären

Matchfakta.
11. 1-0 Sara Frigren
20. 2-0 Ida Ahlbom Frisparksmål (direkt i mål)
ht. Spelarbyte: Elin Lindström (ut), Cornelia Karlsson (in)
ht. Spelarbyte: Agnes Andersson (ut), Moa Arlebo (in)
55. Spelarbyte: Sara Frigren (ut) Victoria Isaksson (in)
68. Spelarbyte: Alma Stridh (ut), Emelie Nygren (in)
72. Spelarbyte: Alice Bergström (ut), Elsa Bengtsson (in)
73. Spelarbyte: Anna Sandberg (ut), Ebba Lundkvist (in)
75. Spelarbyte: Matilda Wennberg (ut), Lisa Aronsson (in)
76. 3-0 Lina Malmborg
83. Varning Moa Nilson Barkenheim
90+1. 3-1 Ebba Cabander

Laguppställningen.


På bänken: Moa Arlebo (46), Cornelia Karlsson (46), Ebba Lundkvist (73), Lisa Aronsson (75), Elin Sjösten, Amanda Nordenby och Michaela Törnquist

I ÖSK-damernas något rumphuggna inledning på årets fotbollsår möter nu laget IFK Hallsberg i en DM-match på onsdag och sedan Smedby en och en halv vecka senare i årets första hemmamatch. Därefter blir det semesteruppehåll fram till den 8. augusti.

Fast blir det vinst i DM-matchen kan det bli en match till innan sommarlovet börjar. DM-finalen är nämligen inplanerad till den 1 juli. Men det behöver ju inte innebära att den kommer att spelas då. DM-matcher har en tendens att flyttas hit och dit i fotbollskalendern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.