Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Ingen fortsättning på U21-serien

De 18 lag som deltar i de tre olika U21-srierna har kommit fram till att det inte kommer att gå att genomföra återstående matcher i dessa serier. Anledningen är de numera mycket komprimerade spelprogrammen i Allsvenskan och Superettan.

Beslutet innebär att vissa yngre spelarna, som inte är bra nog att på allvar utmana om en plats i de allsvenska laguppställningarna, riskerar att få svårt att få tillräckligt med matchtid. Detsamma kan gälla spelare som är på väg tillbaka från en skada och som behöver en försiktig matchning.

Axel Kjäll säger till NA, att man får försöka hitta lämpliga sparringpartners på egen hand. Något som inte brukar vara så lätt då olika klubbars intresse skall jämkas samman.

För de spelare som ännu inte fyllt 20 (i år) finns givetvis möjligheten att delta i akademimatcherna, som spelas från och med augusti månad. Dessutom finns ju möjligheten att låna ut yngre spelare till lokala klubbar på samma sätt som ÖSK redan gjort med målvakten Simon Gustafsson.

ÖSK: U21-serien 2020 ställs in
NA: U21-serien ställs in – så ska ÖSK ge hela truppen speltid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.