Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fallfrukt till Malmö FF

Malmö FF meddelade igår, att de skrivit kontrakt med Degerforsprofilen Ola Toivonen. Den snart 34-årige spelaren, som väl milt sagt aldrig gjort sig känd som en ÖSK-supporter, har skrivit ett kontrakt med MFF som sträcker sig över år 2022. Därefter återstår väl bara Strömtorps IK innan han kan avsluta sin fotbollskarriär.

Jag har lite svårt att att förstå varför Malmö väljer att ta in en så pass gammal spelare i sin trupp. De borde ha råd att värva yngre och fräschare spelare, kan man tycka.

Toivonens utländska karriär har väl inte varit helt spikrak. Det har blivit en hel del flackande hit och dit och man får en känsla av att han inte alltid haft en så positiv inverkan på de spelartrupper han tillhört.

När han lämnade PSV Eindhoven, hans första utländska klubb, verkar det inte ha varit så många som saknade honom. PSV-ikonen René van de Kerkhof var holländskt rak i sin kommentar till lokalpressen.

Toivonen was de eerste twee jaar fantastisch, maar de laatste anderhalf jaar niet meer. Ik denk dat iedereen bij PSV blij is dat Toivonen weg is. Hij was toch wel een beetje een rotte appel in de ploeg.

Återstår att se om han kan anpassa sig till svenska förhållanden igen utan att trampa på alltför många skånska tår.

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.