Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SvFF: Uppdaterade riktlinjer

Svenska Fotbollförbundet har uppdaterat sina riktlinjer avseende verksamheten under den pågående COVID-19 epidemin. I riktlinjerna kan man nu bland annat läsa följande:

..och den 29 maj 2020 meddelat att fr.o.m. den 14 juni2020 matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper åter tillåts även för vuxna utövare, varvid råden om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare tas bort och nödvändiga resor i samband med yrkesutövande av idrott på elitnivå tillåts. Däremot kan andra idrottstävlingar på lägre nivå, som innebär att tävlande och funktionärer behöver resa längre sträckor över landet, bara arrangeras ifall nuvarande reserestriktioner hävs
samt
Som framgår ovan har Folkhälsomyndigheten den 29 maj 2020 angett att idrottstävlingar på lägre nivå, som innebär att tävlande och funktionärer behöver resa längre sträckor över landet, bara kan arrangeras ifall nuvarande reserestriktioner hävs. SvFF:s rekommendation är därför alltjämt att matcher som innebär resor över distriktsgränser–och som inte innebär yrkesutövande på elitnivå –tills vidare bör undvikas.


Här finns det alltså fortfarande ett stort frågetecken som berör divisionerna 2 och 3 på herrsidan och 1 på damsidan. Om inga resor över distriktsgränserna tillåts kan de serierna inte spelas. Frågan är väl dessutom om lagen i herrarnas två tredjenivåserier och damernas Elitetta kan räknas med bland de lag där spelarna har fotbollen som sin yrkesutövning. Knappast, även om det kan finnas en och annan spelare som bara försörjer sig på fotbollen. Kanske främst på damsidan med diverse importer. Men kan inte alla lag spela får ingen göra det.

Ett förtydligande av resereglerna kan möjligen komma redan under den kommande veckan då FHM skall lämna besked på hur man ser på resandet under sommaren. Det är ju inte bara fotbollsspelare som vill resa längre än två timmar under sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.