Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: Snart dags för träningsmatcher?

Aftonbladet har intervjuat Sverker Nilsson – en av medlemmarna i Svenska Fotbollförbundets medicinska kommitté. Denne är försiktigt positiv och tror att det inom 1-2 veckor kommer att vara möjligt att börja spela träningsmatcher på seniornivå. Detta skulle innebära att kvartsfinalerna i Svenska Cupen kommer att kunna spelas den 1 juni och att Allsvenskan kommer igång i mitten av månaden. Däremot verkar han liksom de flesta andra anse, att det är långt kvar innan publik kommer att tillåtas.

Inte så konstigt egentligen eftersom det här handlar om två helt skilda smittorisker. Risken att spelare smittar varandra under en pågående match är nog inte så stor, medan risken att smittspridning kan förekomma bland publiken bör vara betydligt större.

För att möjliggöra att seniormatcher kan börja spelas igen jobbar SvFF:s medicinska kommitté, där Nilsson och tio andra lagläkare ingår, med att ta fram ett protokoll över hur man ska kunna genomföra tävlingsmatcher – ett dokument som sedan ska godkännas av Folkhälsomyndigheten. Parterna har redan träffats och verkar ha rätt bra koll på var de står.

Aftonbladet: Snart klartecken för seniormatcher – utan publik
NA: Uppgifter: Snart klartecken för seniormatcher: ”Åskådare är inte rimligt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.