Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenskan 2020: Säsongsstart i mitten av juni?

För några dagar sedan gick Svensk Elitfotboll ut med ett meddelande om att man siktade på att starta årets försenade allsvenska den 14 juni. Dessutom skrev man att man räknade med / hoppades på att kunna spela matcherna med publik.

Svensk Elitfotboll: Allsvenskan och Superettan planeras kunna starta 14 juni

Svenska Fotbollförbundet ligger däremot lågt och har i alla fall inte officiellt sagt eller skrivit något om saken. Det finns väl en del som tvivlar på att fotbollen skall kunna komma igång så pass snabbt.

Hur pass väl förankrat viljeinriktningen är (man kan väl inte kalla det för ett beslut) verkar oklart. FotbollDirekt har skrivit en del om saken och på den vanligtvis välunderrättade redaktionen verkar man inte tro, att mitten av juni är så realistiskt. Hos dem verkar man anse att augusti är ett troligare datum.

Mathias Lühr: Taktiken tydlig men knappast realistisk
FotbollDirekt: Allsvenska klubbar tror inte på start i juni – inställda på augusti

Statsepidemiolgen Anders Tegnell som tycks vara den person som har bäst grepp om taktpinnen för närvarande har kommenterat publikfrågan i SVT och sagt att han inte tror att det kan bli publik på matcherna om de startar i juni.

Fotbollkanalen: Allsvensk start planerad 14 juni – Tegnell bestämd: ”Inte med publik”

De allsvenska lagen vill givetvis ha publik på matcherna – det betyder en hel del ekonomiskt om inte annat. Samtidigt kan de inte dra ut för länge på säsongsstarten. Det finns ju ett TV-bolag också som vill ha valuta för de pengar de betalar till SEF.

Mitt tips är för närvarande, att allsvenskan startar någon gång i mitten av juni, men att matcherna till att börja med får spelas utan publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.