Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: Allsvensk start i mitten av juni?

SvFF meddelar idag på sin webbplats, att den planerade omstarten för Svenska Cupen för herrar kommer att senareläggas och att motsvarande cup för damerna inte kommer att färdigspelas. Vidare har man beslutat att de elitförberedande förbundstävlingarna för F17, P19, P17 och P16 kommer att spelas som enkelserier. Övergången till en omdaning av P19-serierna till en Allsvensk och en serie med status av Superettan kommer att senareläggas ett år (alltså till 2022 med 2021 som kvalifikationsår).

Däremot skriver förbundet ingenting på sin webbplats om vad man har för tankar om hur Allsvenskan skall genomföras. För att få reda på det får man lov att besöka Fotbollskanalen där det finns en intervju med SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson, som ”avslöjar” hur planerna ser ut. Ett rätt märkligt sätt att publicera en nyhet som hela fotbollssverige ivrigt väntat på, kan tyckas. Jag undrar om Nilsson talade bredvid munnen eller om Fotbollskanalen släppte en nyhet de fått i förtroende innan den var avsedd att få publiceras.

Nåväl. Enligt artikeln i Fotbollskanalen kommer Allsvenskan att påbörjas i mitten av juni månad. Den första matchen är inplanerad att spelas den 14 juni. Dessförinnan är förhoppningen att Svenska Cupen skall vara avspelad och klar. Viktigt om inte annat för kvalifikationen för Europcupsspel.

Fotbollskanalen: Premiärdatum för allsvenskan klubbat
Svensk Elitfotboll: Beslut runt Svenska Cupen och starten av de elitförberedande tävlingarna
SvFF: Damcupen ställs in, herrcupen fortsatt uppskjuten
SvFF: Nya årsplaner för de elitförberedande förbundstävlingarna
NA: SvFF:s nya besked om allsvenskan och cupen – nytt premiärdatum klart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.