Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: Stopp för alla seniormatcher

Folkhälsomyndigheten förtydligade idag sina allmänna råd beträffande fotbollsarrangemang. Myndighetens klargörande tydliggör att matchspel inom barn- och ungdomsidrotten kan genomföras under vissa förutsättningar, medan alla former inklusive träningsmatcher inom seniorfotbollen inte får genomföras. De nya reglerna innebär att för spelare födda år 2002 och senare så får tränings- och tävlingsmatcher genomföras. För lag med äldre spelare tillåts enbart fotbollsträning (men alltså ej träningsmatcher).

De nya reglerna innebär bland annat att ÖSKs planerade träningsmatch mot Örebro Syrianska på lördag inte kommer att kunna spelas. ÖSK avvaktar med beslut beträffande de första matcherna i den träningsserie som planerats tillsammans med fem lag från Mellansverige, som man hoppas kunna spela från början av maj månad. Men dit är det bara två veckor så det är väl tveksamt om så mycket hinner förändras i smittoläget att man kan börja spela fotbollsmatcher då om man inte kan det nu.

Folkhälsomyndigheten: Idrott: Ändring av de allmänna råden om matcher och tävlingar för barn och ungdomar
SvFF: Svensk Fotbolls verksamhet under Corona – beslut, riktlinjer och råd (uppdatering 200416).
Svensk Elitfotboll: Träningsmatcher spelas inte
ÖSK: Matchen på lördag ställs in
NA: Axel Kjäll om nya rekommendationen att stoppa alla matcher
NA: Fotbollsmatcher stoppas – Axel Kjäll välkomnar beskedet
Aftonbladet: Tegnell: ”Publik på matcherna tidigast till hösten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.