Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: Klart med träningsserie

Så klart det kan bli i nuläget är det kanske säkrast att tillägga, eftersom ingen egentligen verkar veta vad Folkhälsomyndighetens rekommendationer egentligen innebär. Fotboll utan kroppskontakt verkar ju svårt att genomföra. Å andra sidan är väl den kroppskontakt som förekommer i fotboll förmodligen inte den typ som leder till ökad smittorisk. Dessutom får man väl kolla tempen på spelarna innan de beträder planen eller något liknande. Det går nog att hantera.

I den kommande träningsserien ingår förutom ÖSK även Djurgården, Hammarby, IFK Norrköping, IK Sirius och IK Brage. I de första planerna för serien ingick även AIK som ett av de deltagande lagen. Men de har av någon anledning dragit sig ur. De ersätts av Brage och det är väl inte för att de andra lagen är sugna på att möta laget från Borlänge utan för att avståndet dit för de övriga lagen inte ter sig oöverkomligt ur ett bussreseperspektiv.

De sex lagen möts i en enkelerie som alltså inte är en serie utan väl snarast skall ses som ett antal träningsmatcher utan något egentligt inbördes samband. Eftersom alla lag måste jobba med att ragga upp motståndare under Försäsongen 2.0 ansågs väl det här vara ett bra sätt att rationalisera raggandet.

Det preliminära spelschemat (som jag kopierat av från Fotbollskanalen ser ut så här).

2 maj:
Hammarby-Sirius
Örebro-Norrköping
Djurgården-Brage

9 maj:
Sirius-Brage
Hammarby-Norrköping
Örebro-Djurgården

16 maj:
Sirius-Djurgården
Brage-Norrköping
Hammarby-Örebro

23 maj:
Sirius-Norrköping
Örebro-Brage
Hammarby-Djurgården

30 maj:
Sirius-Örebro
Norrköping-Djurgården
Brage-Hammarby

Matcherna kommer på grund av rådande smittskyddsläge att spelas utan publik, men de kommer att TV-sändas/strömmas. Av vem är inte offentliggjort än. Men det lär väl bli Discovery/Dplay som får matcherna. Fotbollen har ju redan börjat ta emot betalningar från dem för en Allsvenska som inte ens startat än. Så dem vill Fotbollen säkert stå på god fot med.

ÖSK: Träningsmatcher under våren 2020
NA: ÖSK spelar träningsturnering med allsvenska toppklubbarna
Fotbollskanalen: Stockholmsderby spelas inför premiären – turnering med allsvenska lag spikad
FotbollDirekt: AVSLÖJAR: 08-derby i nyskapad cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.