Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: ÖSK ger spelarna ledigt

Igår korttidspermitterade ÖSK sina spelare (och kontorspersonal) och idag lämnade man besked hur man planerar att utnyttja permitteringsperioden. Spelarna får träningsledigt från och med måndag fram till och med den 12 april. Den 13 april återsamlas truppen och träningen återupptas igen. Tack vare ledigheten under slutet av mars och inledningen av april så har man så att säga ”sparat undan” en del arbetstid som man senare kan ta ut för att kunna utnyttja arbetstiden på ett effektivare sätt.

ÖSK planerar att spela ett antal träningsmatcher som förberedelse inför den allsvenska starten som man hoppas skall kunna ske i början av juni. Vilka lag ÖSK kommer att möta är dock inte klart än. Det har tidigare talats om en träningsserie med stockholmslagen samt ÖSK, Sirius och Norrköping, men det var ett tag sedan jag såg något mer om detta.

SvFF räknar som sagt med att kunna börja seriespelet i de två högsta serierna kring månadsskiftet maj/juni, då den svenska fotbollen egentligen skulle gå på EM-ledighet. Om man verkligen kommer att kunna få igång Allsvenskan och Superettan redan då återstår att se.

DN skriver idag, att man räknar med/hoppas att den nu pågående Corona-epidemin skall nå sin topp först kring midsommar. Ju framgångsrikare den svenska strategin att bromsa smittspridningen är ju längre kommer det ju att ta innan toppen passerats. Jag tror att det är osannolikt att man startar Allsvenskan medan antalet allvarliga sjukdomsfall fortfarande ökar.

NA: ÖSK-truppen skingras efter permitteringen. Då drar träningen igång. Vill möta allsvenskt motstånd.
DN: 22.000 svenskar väntas behöva sjukhusvård vid första coronavågen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.