Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Mållöst då ÖSK mötte Norrköping

ÖSK och IFK Norrköping spelade oavgjort 0-0 i sin tredje resp. första match i årets U21-serie. Matchen var jämn och ungefär lika händelsefattig som matchresultatet indikerar. ÖSK hade väl de bästa målchanserna, men de var inte bra nog att vålla några större problem för gästerna. Norrköping spelade sig till flest hörnor som de sedan inte kunde åstadkomma något med.

ÖSK överraskade med att spela David Seger (som jag har rehablistad) från start. Han gjorde en mycket bra insats. Finurlig och bolltrygg i sitt spel och inte rädd för att gå på avslut. Han blev dock utbytt efter den dryg halvtimme. Helt säkert inplanerat eftersom hans ersättare Alexander Falkenström började värma upp redan efter en kvart.

ÖSKs assisterande tränare Vitor Gazimba var efter matchen nöjd med sitt lags prestation. Han lyfte speciellt fram David Seger, Erik Björndahl (oklart varför), mittbackarna Arvid Brorsson och Niclas Bergmark som höll nollan för andra matchen i rad samt Noel Milleskog. Jag vill lägga till Joel Andersson Segerlind som ser helt hemtam ut på den här nivån. Näst efter Nordin Gerzic är han nog ÖSKs bolltryggaste spelare. Det är i princip omöjligt att ta bollen av honom och hans passningar når sina mål på alla avstånd. Jake McGuire i målet gjorde vad han skulle, vilket i den här matchen dock inte var så värst mycket.

ÖSK: Vitor Gazimba efter matchen
IFK Norrköping: Oavgjort i U21-premiären
NA: Vitor Gazimba om starka U21-matchen mot rivalen och nya konkurrenssituationen i ÖSK
NA: Björndahl om 474 minuter utan spelmål i ÖSK
Anm. Riktigt så överlägsna som Gazimba vill göra gällande tyckte jag inte att ÖSK var. Erik Björndahl åstadkom i mitt tycke inte så värst mycket.

U21-uppehåll.
Det här var ÖSKs tredje U21-match på tre veckor. Nu har de ingenting före den 28 april (Degerfors borta). Samtidigt behöver alla de här spelarna massor med speltid. Det går att fixa för de som är 19 och yngre i juniorernas allsvenska. Där kommer de till och med att behövas eftersom den här säsongen handlar om att kvalificera sig till den högsta riksomfattande serien som startar nästa år.

Arvid Brorsson
Arvid Brorsson behöver spela riktiga matcher varje vecka. Det är en spelare som ÖSK verkligen skulle behöva låna ut. Helst till ett dåligt lag i Superettan. Platsar han inte i den miljön gör han det givetvis inte heller i ett allsvenskt lag.

Matchfakta.
24. Varning David Seger
34. Spelarbyte: David Seger ut, Alexander Falkenström in
35. Varning Hussein Ali
70. Spelarbyte: Noel Milleskog ut, Viktor Hallin in
84. Varning Christopher Telo
88. Varning Joel Andersson Segerlind

ÖSKs laguppställning.
Jake McGuire
Hussein Ali, Arvid Brorsson (k), Niclas Bergmark, Olle Brorsson
Joel Andersson Segerlind, David Seger, Daniel Björkman
Noel Milleskog, Erik Björndahl, Nadir Ayéva
Avbytare: Gustav Leijon (mv), Alexander Falkenström (34), Viktor Hallin (70), Ryad Mouvlier, Alfie Göransson (P17), Herman Ragnarsson och Filip Lundqvist (P17)

IFK Norrköpings startelva: Julius Lindgren, Christopher Telo, Pontus Lindgren, Oskar Strandberg, Egzon Binaku, Manasse Kusu, Andreas Blomqvist, Jonathan Tesfay Habte, Lukas Maass, Pontus Almqvist och Jonatan Gren.
Avbytare: Nils Akai Rosell, Kristijan Denaj, Eldin Ibrahimbegovic, Pontus Tillmar (samtliga spelade).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.