Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: Lahne till ÖSK?

Jag satte ett frågetecken i rubriken eftersom allt inte är klart än och innan allt är klart är inget klart. En gammal sanning i bland annat fotbollsvärlden. Men sannolikheten är i alla fall så hög att man på NA såg sig föranlåtna att kommentera den potentiella värvningen i en live-sändning.

Ryktesspridare #1 i det här fallet är Expressen. Därefter har väl alla andra hakat på med eller mot bättre vetande. Det påstås att flera andra allsvenska klubbar har varit intresserade, men att Lahnes val har fallit på ÖSK i konkurrens med bland annat IFK Norrköping.

Fotbollsunderbarnet från Brommapojkarna slog igenom som 17-åring i BP:s då allsvenska lag. Han lånades både hit (SC Amiens) och dit (AIK) innan han i juli 2019 såldes av BP till SC Amiens. Enligt Transfermarkt var transfersumman 2 mio Euro. I den franska klubben har han ibland varit bänkad eller skadad. Han har bara spelat en match i den franska högstaligan. Då gjorde han mål, men tvingades sedan gå av skadad redan efter 8 minuter.

Amiens är i hög grad indragen i bottenstriden i Ligue 1 och ansåg väl att de inte hade någon användning av honom under den förmodligen hektiska avslutningen på säsongen. Bättre då att dela hans kostnader med någon annan (någon svensk klubb) och hoppas att han kommer tillbaka hel och spelsugen.

NA:s har frågat Axel Kjäll om det finns någon substans i ryktet. Kjäll kan givetvis inte säga annat än att han inte kan säga något. Det brukar ju vara så.

Expressen: Knallen: Jättelöftet Jack Lahne till ÖSK
NA: Uppgifter: Skrällen till ÖSK – nära att förstärka med supertalangen
NA: Fredrik Carlsson kommenterar ryktet. (video)
NA: Axel Kjäll om ryktet

Spelarstatistik från Flashscore.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.