Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P17: Förlust mot AIK

ÖSK tog emot AIK i Ligacupen idag på eftermiddagen. Det gick inget vidare, men det var det väl ingen som egentligen räknat med heller. AIK är det klart bästa laget i den här gruppen. Något som Norrköpingssupportrarna var väldigt noga med att framhålla för en vecka sedan.

Fast man skall ändå inte släppa in fem mål på en halvlek – speciellt inte om det är den första. Men det gjorde ÖSK som inte hade mycket att sätta emot då AIK på bred front anföll med många och passningsskickliga spelare. ÖSKs backlinje hade tidvis vissa likheter med en schweizerost – det fanns hål både här och där. Nu var de inte bara backarnas fel att det gick som det gick. Även mittfältet som inte förmådda stoppa AIKs anfall på behörigt avstånd från ÖSKs försvarsområde får ta på sig får ta på sig en stor del av skulden.

Laget skall dock ha kredd för att de höll moralen uppe och gjorde en betydligt bättre andra halvlek, då de faktiskt spelade oavgjort med serieledarna. Bra så.

ÖSKs mål.
1-2. ÖSK får en frispark långt ute vid sidlinjen. Filip Lundqvist svårkontrollerade boll dyker ner vid bortre och AIKs målvakt får inte grepp på den utan tvinga se hur bollen långsamt, långsamt rullar över mållinjen.

2-5. Elton Wallbergs inspel från kanten glidtacklas in i det egna målet av en AIK-back.

Bra (nåja) i ÖSK var den vanligtvis rätt anonyme mittbacken Elias Adamsson Elving, den energiske Elton Wallberg och Filip Lundqvist som flera gånger visade prov på sin fina frisparksfot. Emil Blomberg i målet räddade en straff i slutminuten och hade dessutom en hel del bra ingripanden mot övermäktiga motståndare.

Matchfakta.
10. 0-1 Yasin Ayari
16. 0-2 Ahmad Faqa
20. Varning AIK Isac Giordano Eriksson
21. 1-2 Filip Lundqvist Frisparksmål (direkt i mål)
35. 1-3 Carl Valgma
37. 1-4 Ahmad Faqa
45. 1-5 Rasmus Granath
58. 2-5 Självmål
70. 2-6 Hope Calvin Ddamulira Kabuye
74. Varning Filip Lundqvist
89. Varning Emil Blomberg
89. Yasin Ayari, missad straff (snarare straffräddning Emil Blomberg)
90. Varning AIK Richie Omorowa

Laguppställning
Emil Blomberg
Christian Kaya (ht), Alfie Göransson (k), Elias Adamsson Elving
Robin Damström, Elton Vallberg, Viggo Svedin (62), Filip Lundqvist, Charlie Ring
Amin Gorgol (82), Adi Fisic (77)
Ersättare: Adam Burman (ht), Emanuel Hannason (62), Jesper Pettersson (77) och Robin Hadad (82).

Anm. Jag ställde upp laget i en 3-5-2 uppställning, men om sanningen skall fram såg det oftast mer ut som 5-4-1. Robin Damström och Charlie Ring som normalt är rätt offensiva spelare såg den här gången mer ut som ytterbackar. På topp var det bara Adis Fisic som jagade AIKare.

Återstående matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.